Home & Garden

Handig: 10x Dit is waar je balletjes silicagel goed voor kunt gebruiken!

donderdag, 1 augustus 2019

De zakjes met silicagel vind je vaak in schoenendozen, nieuwe tassen of bijvoorbeeld in een pot met vitaminepillen. Zonder er bij na te denken gooi je de papieren zakjes met kleine gelballetjes erin waarschijnlijk linea recta in de prullenbak. Wat moet je er immers mee? Toch is het handig om de zakjesvoortaan niet meer achteloos in de prullenbak te gooien. Je kunt de gelballetjes namelijk voor heel veel dingen gebruiken.

Silicagel-balletjes zijn balletjes met droogmiddel. De balletjes onttrekken vocht aan de omgeving. Je kunt ze dan ook goed inzetten om vocht op te nemen of roest te voorkomen.

10x waarom silicagel-balletjes heel handig zijn!

1. Je kunt de balletjes gebruiken om een stinkende sporttas tegen te gaan. Door de balletje in je tas te gooien, voorkom je stinkende geurtjes en zelf schimmelvorming!

2. Ze zijn ideaal voor in de linnenkast. Door wat zakjes in je kast te verstoppen houd je je linnenkast droog en fris.

3. Heeft je telefoon waterschade? Vergeet de bakken met rijst maar, leg je telefoon in een bak met silicaballetjes en je telefoon is zo weer vochtvrij.

4. Beslagen autoruiten zijn voorgoed verleden tijd. Leg twee zakjes op je dashboard en je ramen zullen niet meer beslaan.

5. Je foto's blijven langer mooi en zullen niet verkleuren als je op de bewaarplek wat zakjes met silicaballetjes neerlegt. Geldt trouwens ook voor een plek waar je veel papieren of boeken bewaart.

6. Door wat zakjes in de gereedschapskist te leggen, voorkom je dat het gereedschap gaat roesten.

7. Wil jij bloemen drogen? Het gaat een stuk sneller met behulp van de silicaballetjes.

8. Je kunt er een heerlijke potpourri mee maken. Scheur de zakjes met balletjes open, leg de balletjes in een kom en giet er je favoriete geurolie overheen.

9. Bewaar je kruiden, specerijen of dierenvoer in een pot met deksel? Als je onder de deksel een zakje plakt, zul je zien dat het voer of je kruiden lang goed blijft en niet vochtig wordt.

10. Als je je scheermesje in een bakje bewaart samen met wat zakjes silicagel, blijft je mesje veel langer scherp.

Dit vind je vast ook handig:

- Zo gebruik je wodka in en rondom het huis

- Hoe schoon is jouw huis? 5 vergeten plekjes

- Vacuum gezogen glazen? Zo krijg je ze weer uit elkaar