Hoe schoon is jouw huis? 5 vergeten plekjes

Hoe schoon is jouw huis? 5 vergeten plekjes

 

Ben jij iemand die alles voor het oog schoonhoudt of pak jij het écht grondig aan? Tijd voor een testje. Neem deze 5 plekken in huis eens onder loep, zijn ze echt schoon of moet je eerlijk bekennen dat ze wel een schoonmaakbeurt kunnen gebruiken?

Klaar voor? Komt  ‘ie!

1. Fotolijstjes en spiegels

Tijdens het schoonmaken concentreren de meeste mensen zich alleen op de grote oppervlakten, die plekken die direct in het zicht vallen. Kleine hoekjes of dingen worden vaak vergeten. Neem nou fotolijstjes en spiegels. Typisch dingen die vaak worden vergeten. Veeg maar eens met je vingers over de bovenkant van je fotolijstjes en spiegel. Komt er stof vanaf? Je weet wat je te doen staat.

2. Bovenkant deurpost

Nog zo’n vergeten plekje. Vaak kom je erachter hoe vies het daar is, als je toevallig op een keukentrapje staat of je opeens beseft dat je je niet meer kunt herinneren wanneer je er voor het laatst een doekje overheen hebt gehaald. Oeps…

3. Knoppen en schakelaars

De knoppen van het fornuis, lichtpeertjes of lichtschakelaars, allemaal plekken die vaak worden vergeten tijdens het schoonmaken. Gewoon omdat ze niet in het zicht vallen en je er waarschijnlijk niet bij stilstaat hoe vies deze plekken kunnen zijn.

4. De wc

We gaan er voor het gemak even vanuit dat dit nou juist een plek is die door iedereen goed wordt schoongemaakt, maar is dat ook echt zo? Pak je ook de tegels, de onderkant  van de wc-pot, de toiletborstel, het vloerkleedje, de deurklink, spoelknop en lichtschakelaar aan? Is je wc écht schoon of ziet het er gewoon fris uit door het wc-blok in de pot en de bril die spettervrij is?

5. Vergeet de vuilnisbak niet

Een vuilnisbak/afvalbak is een broedplaats van bacteriën en schimmels. En hoewel we natuurlijk allemaal de volle vuilniszakken verwisselen, is er wel meer nodig om je vuilnisbak echt goed schoon te houden. Wekelijks dien je de afvalbak, inclusief de onderkant van de prullenbak, de klep (boven- én onderkant) en de vloer om je prullenbak heen goed schoon te maken .

Tip! Bedek de bodem van je vuilnisbak met kattenbakkorrels. Deze korrels absorberen (vieze) geurtjes en nemen bovendien overtollig vocht op. Verwissel de korrels gelijktijdig met de vuilniszak.

Meer schoonmaaktips? Deze tips worden het meest gelezen:

- Stinkende wasmachine 

- 3 trucjes om je witte sneakers schoon te maken

- 8 tips om zilvervisjes te voorkomen en te bestrijden

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app