Home & Garden

De tv schoonmaken: zo pak je het aan!

dinsdag, 4 juni 2019

Wanneer je je tv niet geregeld schoonmaakt, stapelen de vettige vingerafdrukken op het scherm en het stof op de randen van je tv zich rap op. Maar hoe maak je je tv nu eigenlijk het beste schoon?

Met deze vier schoonmaaktips kijk je voortaan naar een blinkend televisiescherm, zonder vingerafdrukken, viezigheid of stof.

1. Zet de televisie uit!

Belangrijk! Zet je tv uit voordat je hem gaat schoonmaken en begin pas met reinigen als je tv is afgekoeld.

2. Microvezeldoek

Vergeet schuursponsjes of vaatdoekjes, het televisiescherm maak je het beste schoon met een microvezeldoek. Deze doekjes zijn speciaal ontworpen om vuil van o.a. je scherm of telefoon af te vegen. En extra handig, een microvezeldoek laat geen strepen of krassen achter.

Het beste kun je je tv schoonmaken met een droge microvezeldoek. Bij hardnekkige vlekken, kun je de doek heel licht bevochtigen met water of een speciale schoonmaakspray voor televisies om de vette vingerafdrukken en het stof te verwijderen. Ga ten alle tijden voorzichtig te werk en wrijf niet te hard over het televisiescherm.

Tip! Pas op met schoonmaakproducten die ammoniak, alcohol of aceton bevatten. Deze producten kunnen voor schade zorgen aan je tv.

3. Geen water of sprays

We zeiden het al, je kunt het microvezeldoekje licht met water of een speciaal schoonmaakmiddel bevochtigen, maar pas hier wel mee op. Als je hiervan teveel gebruikt, kan het vocht in de rand van de tv lopen en dat zorgt voor schade. Hetzelfde geldt voor een schoonmaakspray. Spray deze nooit direct op televisiescherm, maar altijd op de microvezeldoek. Wanneer je het vloeistof direct op het scherm sprayt, kan de vloeistof in de randen van de tv druppen en dit kan de tv beschadigen.

4. De afstandsbediening

Zeg eens eerlijk, hoe vaak maak jij de afstandsbediening schoon? Geloof ons, juist die apparaat zit boordevol bacteriën. Belangrijk dus om deze meteen mee te nemen als je ook televisie schoonmaakt. Je hebt speciale alcoholhoudende doekjes om je afstandsbediening mee af te nemen. Je kunt hiervoor natuurlijk ook de microvezeldoek en wat glassex gebruiken. Spuit in dit geval de glassex nooit direct op de afstandsbediening, maar spray een klein beetje op het doekje en wrijf zachtjes over de afstandsbediening heen om de viezigheid te verwijderen.

Lees ook:

- 8 tips om zilvervisjes te voorkomen en te bestrijden

- Cola als wondermiddel voor in en rond je huis

- 5 tips voor een stinkende prullenbak