Cola als wondermiddel voor in en rond je huis

Cola als wondermiddel voor in en rond je huis

  • 07 mei 2019
  • Huishoudbeurs
  • Home sweet home

Cola is misschien wel een van de populairste drankjes. Maar naast lekker is cola ook nog eens een heel handig wondermiddeltje voor in en rond het huis.

Weten wat je nog meer met cola kun doen dan drinken? Wij zetten een aantal handige cola-hacks voor je op een rij.

WC

Last van kalkaanslag in de wc-pot? Denk dan eens aan cola. Het zuur wat in cola zit is een effectieve verwijderer van (kalk)aanslag. Giet een blikje leeg in de wc, laat het minimaal een uurtje intrekken, borstel je wc even flink na en spoel vervolgens de wc door. Je aanslag is als sneeuw voor de zon verdwenen.

Tegels

Tussen de tegels kan gemakkelijk viezigheid ontstaan. Met cola kun je dit gemakkelijk verwijderen. Giet wat cola op de de tegels, laat het even intrekken en dweil de cola op. Voor viezigheid tussen de tegels aan de wand gebruik je een spons of dweil doordenkt met cola. Neem de voegen af met cola en laat goed intrekken. Neem daarna de tegels nog even af met wat water.

Potten en pannen

Is je eten aangebrand en de onderkant van je pan helemaal aangekoekt? Geen nood! Giet wat cola in een pan, laat een paar uur trekken en maak daarna de pan schoon met een afwasborstel en afwasmiddel.

Roest

Ook als roestverwijderaar kun je cola inzetten. Een los stuk ijzer laat je een nacht in een bakje cola weken. Hierna is het een fluitje van een cent om de roest er af te borstelen. Past het stuk ijzer niet in een bakje? Dan kun je het proberen roestvrij te maken met een spons of een stuk aluminiumfolie gedrenkt in cola.

Kauwgom

Niets vervelender dan een stuk kauwgom dat zit vastgeplakt in jouw haar of dat van je kinderen. Hoewel veel mensen in dit geval met pindakaas aan de slag gaan, kun je hiervoor ook cola gebruiken. Door je haar met cola te besprenkelen, veeg je de kauwgom zo uit je haar. Dit trucje kun je ook toepassen bij schoenen of kleding waar kauwgom aan zit vastgeplakt. In dat geval leg je je schoen of kledingstuk in een laagje cola en na een minuutje of vijf, trek je de kauwgom er zo van af.

Barbecuesaus

De zomer is in aantocht en vermoedelijk staat bij menig huishouden de barbecue straks weer flink te roken. Verwen al je barbecuevrienden met een overheerlijk barbecuesausje wat je maakt door cola met ketchup te mengen

Gazon

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we deze hack nog nooit zelf hebben uitgeprobeerd. Maar het is er zeker een die we gaan toepassen in onze tuin. Want met cola kun je dus je gras groener maken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is eenmaal per maand de restjes cola (1 liter) zonder prik toe te voegen aan tien liter sproeiwater. Met cola verhoog je namelijk de zuurgraad van je gazon en voedt je de micro-organismen. Zo werkt cola als het ware als een meststof. En dat zorgt er dus voor dat de kleur van je gras verbetert.

Ken jij nog meer cola-hacks? Wij zijn benieuwd naar jouw hacks!

Lees ook:

- Zo krijg je vieze luchtjes uit plastic bakjes

- 5 tips voor een stinkende prullenbak

 - 5 tips wat je kunt doen met gebruikte theezakjes

 

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app