8 tips om zilvervisjes te voorkomen en te bestrijden

8 tips om zilvervisjes te voorkomen en te bestrijden

  • 14 mei 2019
  • Huishoudbeurs
  • Nieuws

Zilvervisjes: uit het niets kom je ze tegen in je wc, badkamer of op andere plekken in huis. Bah! Ze zien er creepy uit en ze laten je twijfelen over de hygiëne in je huis. Is er iets wat je kunt doen tegen zilvervisjes? Wij verzamelden acht tips om zilvervisjes te voorkomen en bestrijden. 

Om te beginnen een geruststellende gedachte: met hygiëne hebben zilvervisjes in huis namelijk niets te maken. Zilvervisjes zitten voornamelijk in huis omdat ze zich het meest thuis voelen in een vochtige en warme omgeving en niet omdat je huis niet schoon genoeg is.

4 tips om zilvervisjes te voorkomen

1. Zilvervisjes houden van vocht. Check dan ook alle plekken in huis, en in het bijzonder de aansluiting van wastafels en kranen, waar wellicht lekkages kunnen zitten.

2. Verbeter de ventilatie in je huis. Vocht kan ook een gevolg zijn van een slecht ventilatiesysteem. Dit kan je bijvoorbeeld doen door in een ruimte (meer) ventilatiegaten en/of roosters te plaatsen.

3. Verplaats meubels ietsje van de muur af. Huh, waarom?! Hierdoor komt de droge lucht meer tegen muren waardoor je minder vocht in huis krijgt.

4. Niet alleen duurzaam, maar ook effectief tegen zilvervisjes: houd de temperatuur laag. Aangezien zilvervisjes van een warme plek houden, hoeven wij niet meer uit te leggen waarom dit handig is.

4 tips om zilvervisjes te bestrijden

1. Besprenkel de plekken waar jij de zilvervisjes bent tegen gekomen met peper. De zilvervisjes eten de peper op, maar overleven het niet.

2.Ook aardappels staan graag op het menu voor de zilvervisjes. Stop een aardappel in een plastic zak. Wacht totdat ze hiervan gaan eten en sluit daarna de zak.

3.Waar ze dan weer niet van houden is laurier. Een spray, zeepje of olie met deze geur kan dan ook helpen de zilvervisjes op afstand te houden.

4.Strijk een beetje honing over een stukje bakpapier of boterhamzakje en leg deze op de favoriete hangplekken van de zilvervisjes. Ze blijven hier aan plakken en kunnen niet meer weg.

Tip: Zo kom je van fruitvliegjes af.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app