Zo krijg je vieze luchtjes uit plastic bakjes

Zo krijg je vieze luchtjes uit plastic bakjes

 

Plastic bakjes zijn natuurlijk ideaal om restjes en kliekjes in te bewaren. Echter na verloop van tijd kan de geur van kruiden en etenswaren wel blijven hangen en gaan de bakjes stinken. En ondanks dat je de bakjes goed uitsopt of in de afwasmachine stopt, blijven die vieze luchtjes soms toch hangen.

Gelukkig zijn er meerdere producten die je kunt gebruiken om je plastic schoon te maken en de nare luchtjes uit de plastic bakjes te verwijderen.

(Baking) soda

Vul je plastic bakje met (baking) soda en warm water en laat minimaal 30 minuten weken. Spoel het bakje eventueel nog na met (natuur) azijn en was daarna het bakje af of stop het in de afwasmachine. Voilà, je bakje ruikt weer als nieuw!

Oude kranten

Met krantenpapier kom je ook van de nare geur af. Stop wat krantenpapier in je bewaarbak en sluit het bakje af met de deksel. Na minimaal 1 nacht verwijder je de kranten en was je je opbergbakje af. Probleem opgelost :)

Tip! Bovenstaande trucjes werken bijvoorbeeld ook bij een sterk ruikende plastic drinkfles

Aanslag

Geen last van nare geurtjes maar wel van een vettige aanslag? Met wat citroensap is dit probleem snel op te lossen. Snijd een citroen doormidden en knijp hem uit boven het bakje. Sluit het bakje af en schud het citroensap even flink door het bakje heen. Laat het bakje nu een paar uur staan, spoel daarna je bakje om en je plastic bakje is weer aanslag-vrij.

Ook leuk om te lezen?

 - Geen groene skills? Deze kamerplanten hebben weinig verzorging nodig

- 5 tips voor een stinkende prullenbak

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app