Make-up kwasten schoonmaken

  • 21 april 2017
  • Huishoudbeurs
  • DIY

Je hebt vast wel eens gehoord hoe belangrijk het is om je make-up kwasten regelmatig goed schoon te maken. Maar waarom is dit zo belangrijk, hoe vaak en op welke manier reinig je je make-up kwasten nu het best?

Je leest het hier!

Het is erg belangrijk om je make-up kwasten regelmatig goed schoon te maken. In een ‘vieze’ kwast kun je van alles terug vinden, van oude make-up resten tot bacteriën en huidschilfertjes. Het is dus niet echt fris om deze kwast elke dag te gebruiken. Daarnaast kun je met een schone kwast je make-up veel beter verdelen over je oogleden/gezicht.

Er zijn verschillende manieren om je kwasten te reinigen. Veel make-up merken bieden speciale ‘brush cleaners’, maar het kan ook met water en baby shampoo. Hiervoor gebruik je een kom met lauwwarm water en een beetje shampoo. Ga goed met je kwast door het water heen, spoel de kwast uit en laat ze daarna goed drogen.
Ook kun je een mengsel maken van olijfolie en afwasmiddel of desinfecterende zeep. Het afwasmiddel of de zeep ontsmet de kwast en de olijfolie zorgt voor gevoede haartjes. Ook moet je na de tijd de kwast goed uitspoelen met water en ze laten drogen.

Hoe vaak je je make-up kwasten reinigt is natuurlijk aan jezelf, maar hoe vaker je de kwast gebruikt hoe vaker je hem natuurlijk ook schoon moet maken. Wanneer je een make-up kwast elke dag gebruikt, wordt aangeraden om hem tenminste één keer per week goed te reinigen.
Tot slot nog een goede tip: zorg tijdens het schoonmaken én het drogen ervoor dat het hout niet nat wordt. Dit kan gaan rotten, waardoor de haren uit de kwast zullen vallen.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »