3 tips voor een stinkende gootsteen

3 tips voor een stinkende gootsteen

 

Stijgt er bij jou zo nu en dan ook een vieze lucht op uit de gootsteen.? Dan heb je vast wel gemerkt dat een stinkende gootsteen niet zo makkelijk te verhelpen is. Toch zijn er een paar simpele trucjes die de nare luchtjes kunnen verhelpen!

Veel van de benodigdheden heb je vaak zelfs al in huis staan...

Kokend water

De eerste tip is eigenlijk voor hele milde geurtjes die niet heel erg sterk zijn. Het enige wat je nodig hebt is een waterkoker of een pannetje met water. Breng wat water aan de kook en giet dit in het putje van de gootsteen. Kokend water doodt de bacteriën en hierdoor zou het zomaar eens kunnen dat de geur in no time verdwijnt!

Baking soda en azijn

Is de geur toch iets heftiger dan je eigenlijk dacht? Dan is het tijd om het wat zwaarder gereedschap uit de kast te halen! Voor deze tip heb je baking soda, schoonmaakazijn en kokend water nodig. Meng ongeveer een handje baking soda met een beetje water en giet dit mengsel in het putje. Giet hier vervolgens een kopje schoonmaakazijn bij. Dit zal even wat gaan borrelen omdat de baking soda en schoonmaakazijn op elkaar reageren. Ga hier dus niet al te dichtbij staan. Laat dit goedje ongeveer 15 minuutjes borrelen en giet hierna het kokende water eroverheen. Zeg maar dag tegen de vieze luchtjes!

Baking soda en citroen

Hoewel schoonmaakazijn heel goed werkt ruikt dit niet altijd even fris. Citroen is een alternatief wat je ook kun gebruiken. Het is heel simpel. Je volgt eigenlijk dezelfde stappen als hierboven maar je vervangt de schoonmaakazijn gewoon met een kopje citroensap. Je kan dit zelf nog mengen met wat druppels van een lekker geurende. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Lavendelolie.

Mochten bovenstaande tips niet werken dan kun je altijd nog een ontstoppingsmiddel proberen. Let wel op dat dit een stuk heftiger is en hanteer dan ook de juiste veiligheidsmaatregelen.

Lees ook:

- Hoe schoon is jouw huis? 5 vergeten plekjes
- De woontrends van nu
- Apple crumble, maar dan gezond

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app