Home & Garden

10 tips om het huishouden wat makkelijker te maken

dinsdag, 26 november 2019

De Huishoudbeurs bestaat al heel wat jaren. En hoewel het huishouden sinds 1950 lang niet meer zo traditioneel is als dat het vroeger was, zijn er nog heel veel handige tips voor in en om het huis die gewoon werken! Wij hebben voor jullie 10 oude en nieuwe trucs op een rijtje gezet.

Tip 1. Het wondermiddel baking soda

Van bakken tot schoonmaken, je kan er van alles mee doen. Als vervanger voor allesreiniger is dit super makkelijk in gebruik en ook nog eens goed voor het milieu. Zo kan je de tegels en voegen in de badkamer schoonmaken maar kan je er ook voor zorgen dat je pannen er weer als nieuw uitzien!

Tip 2. Smooth met lippensbalsem

Heb je wel eens last van een rits die vast blijft zitten of die niet soepel omhoog wil? Dan kan lippenbalsem nog wel eens van pas komen. Naast dat het ervoor zorgt dat je lippen gehydrateerd blijven, kan je er ook een klein beetje van op je rits smeren zodat deze weer moeiteloos open en dicht kan.

Tip 3. Kokend water tegen onkruid

Onkruid lijkt wel bijna een eeuwige vijand. Wat je er ook tegen doet het blijft iedere keer maar terugkomen. Toch is hier een hele simpele oplossing voor. Gebruik kokend water om over je onkruid heen te gieten. Hierdoor sterven de delen boven de grond af en raakt de wortel dusdanig uitgeput dat deze ook zal sterven.

Tip 4. Eitjes schudden

Wil je zeker weten dat je eitje hard gekookt is? Schud er dan even mee nadat deze klaar is met koken. Voelt het zwaar aan zoals bijvoorbeeld een steen, dan weet je dat deze klaar is!

Tip 5. Citroen+ zout + azijn

Met dit trucje heb je nare vlekken zo uit je kleding! Het enige wat je nodig hebt is citroen, zout en een beetje azijn. Doe een beetje citroensap en zout op de vlek en laat het een halfuurtje intrekken. Spoel dit daarna uit met wat azijn en warm water. Hierna kan je het wassen zoals normaal en is de vlek verdwenen als sneeuw voor de zon!

Tip 6. Shine bright like a diamond

Laat je oude sieraden er weer uitzien als nieuw! Giet in een bakje wat koolzuurhoudend water met een paar druppels afwasmiddel en leg hier je sieraden in. Het koolzuur zorgt ervoor dat binnen vijf minuten het vuil los laat. Spoel je sieraden hierna even af en droog ze voorzichtig.

Tip 7. Stogfzuigergeurtjes

Je stofzuiger kan soms een muffe geur afgeven. Dit is heel makkelijk te verhelpen. Hoe? Door een beetje waspoeder op te zuigen. Vervolgens wordt de frisse geur verspreid door heel je huis!

Tip 8. Sneeuw voor je vieze kleed

Mocht er nog sneeuw vallen dit jaar en heb je last van een vies kleed? Dan hebben we een goede oplossing voor jou! Leg je vieze kleed op zijn kop in (schone) sneeuw. Laat dit ongeveer een kwartiertje liggen. Als je kleed er hierna weer afhaalt heb je een super schoon kleed en zal de sneeuw er niet zo wit meer uitzien.

Tip 9. Tafelzout tegen uiengeur

Al vinden we ui nog zo lekker, toch vinden we het vreselijk om die geur na het koken nog uren of zelfs dagen aan onze handen te ruiken. Gelukkig hebben we hier verschillende trucjes op gevonden. Was na het snijden je handen met wat tafelzout en spoel dit af onder de kraan. Mocht dit nou echt niet werken dan kan je altijd nog rubberen handschoenen gebruiken.

Tip 10. Kauwgom uit het haar

Een trucje dat vele misschien al kennen maar zeker voor vaders en moeders goed van pas kan komen. Mocht je kind per ongeluk kauwgom in zijn haar hebben, smeer hier dan een beetje pindakaas op. Hierdoor wordt de kauwgom wat harder en minder plakkerig en kan je deze makkelijker uit het haar krijgen zonder dat hier een schaar aan te pas komt.

Lees ook:

- De 17 meest bizarre feitjes over schoonmaken
- 3 tips voor een stinkende gootsteen
- Hoe schoon is jouw huis? 5 vergeten plekjes