Bereikbaarheid

Hoe bereik ik de RAI?

Bekijk de pagina Reis & verblijf voor de mogelijkheden per auto, taxi en openbaar vervoer.


Hoe kom ik met het openbaar vervoer bij de RAI?

Per metro en bus

Iedere 5 minuten rijdt metro 52 vanuit het centrum van Amsterdam (Amsterdam CS) richting Zuid (halte Europaplein). Metrolijn 52 stopt voor de deur en vormt een ideale verbinding met het Amsterdamse stadshart. Vanaf NS-station Amsterdam Amstel is de RAI het best te bereiken met metro 51 of bus 65 richting KNSM eiland (halte Scheldeplein). Metro 51 heeft tevens verbinding met Amsterdam Centraal Station. Vanaf Amsterdam Sloterdijk is de RAI het best te bereiken met metro 50 richting Gein (halte station Amsterdam RAI).

Per trein

NS-station RAI ligt op 300 meter van de RAI en heeft regelmatig verbinding met station Amsterdam-Duivendrecht, station Amsterdam-Amstel en station Schiphol, die zijn aangesloten op het internationale intercitynet. Meer informatie via de NS Reisplanner.

Per vliegtuig

Met de auto, trein, taxi of bus is het 15 minuten reizen van Schiphol Airport naar RAI Amsterdam. Op Schiphol.nl staat een overzicht van actuele vluchtinformatie, aansluitend vervoer naar de RAI en zakelijke faciliteiten op de luchthaven.


Hoe bereik ik de RAI met de auto?

RAI Amsterdam ligt aan de ringweg A10 (Afslag S109 RAI). Direct bij het naderen van Amsterdam via de autosnelweg A1 (Amersfoort/ Amsterdam), A2 (Utrecht/Amsterdam) of A4 (Den Haag/ Amsterdam) wordt de RAI aangegeven op de ANWB-borden. RAI Amsterdam ligt direct aan de ringweg (afslag 9). Vanaf de afslag is de route naar de parkeergarages aangegeven. Met navigatiesystemen kunt u navigeren naar: Europaplein 24, 1078 GZ Amsterdam. De 'P-RAI' borden zijn echter leidend.


Welk adres kan ik gebruiken voor mijn navigatiesysteem?

Europaplein 24, 1078 GZ, Amsterdam.


Wat is de reistijd van RAI Amsterdam naar het stadscentrum?

  • Per auto/taxi: ± 10 minuten (kan langer duren tijdens de spits)
  • Per metro: ± 6 minuten vanaf halte Europaplein

Kan ik ook met een georganiseerde busreis naar de Huishoudbeurs toekomen?

Ja, diverse busondernemingen uit heel Nederland brengen je (bijna) van deur tot deur naar De Huishoudbeurs. Je kunt via de website van de SKTB een busonderneming zoeken die vanuit jouw woonplaats vertrekt, daar staat ook informatie over de prijzen.


Kan ik alleen via SKTB een busreis boeken?

Nee, er zijn ook zelfstandige busondernemingen die reizen organiseren naar De Huishoudbeurs.


Kan ik een voordelig los NS-dagretour bestellen tegelijk met mijn ticket voor De Huishoudbeurs?

Nee. Voor Huishoudbeurs 2022 zijn geen losse NS-dagretours beschikbaar in de webshop. Wel kan in De Spoordeelwinkel van NS een combinatie-ticket worden gekocht.