Body & Mind

Trendwatching: de zonnebrillen trends voor 2022

donderdag, 10 maart 2022

De lente begint over een paar dagen! Heerlijk, iedereen is er aan toe. Ook al is het nog niet heel erg warm, je ogen moet je vanaf de eerste zonnestraal goed beschermen tegen UVA- en UVB-straling. De meeste merken en winkels hebben hun lente- en zomercollectie zonnebrillen nu in de winkels liggen of online gepresenteerd. Bij steeds meer zonnebrillen kunnen de glazen op sterkte gemaakt worden. Dan resteert alleen nog de vraag; wat zijn de trends voor 2022? Wij hebben er vijf uitgezocht.

Cateye-zonnebril
Al een aantal jaar is het cateye model dominant in het modebeeld aanwezig. Dit komt voornamelijk omdat er steeds meer uitgesproken varianten van uitkomen. Van dikke kleurrijke monturen tot een zachte classy look: de cateye is een blijvertje. Als je al een fijne donkere cateye zonnebril hebt, is het dit jaar de trend om te kijken naar lichtere tinten zoals beige of mintgroen. Zo steel jij bij elke stap buitenshuis de show.
Tip: het cateye model staat vooral mooi bij iedereen met een ovaal of langwerpig gezicht.

Pilotenbrillen
Dit is niet een nieuwe trend, maar we gaan de pilotenbril wel vaker zien deze zomer. Wat opvalt is dat de pilotenbrillen anno 2022 groter, gewaagder en stoerder zijn dan afgelopen zomer. Je kunt deze zomer ook gerust je oude pilotenbril uit de kast halen, aangezien dit tijdloze item altijd goed is.
Tip: de pilotenbril siert voornamelijk iedereen met een vierkant gezicht.

Doorzichtige monturen
Een leuke nieuwkomer deze zomer: doorzichtige monturen met glazen in dezelfde kleur. Wat we bij deze trend vooral zien, is dat zonnebrillen met doorzichtige monturen vooral kleurrijk zijn, met name in pastelkleuren. Deze kleuren gaan we sowieso veel zien deze zomer, dus kan je je nieuwe doorzichtige zonnebril goed combineren met je nieuwe zomer garderobe.
Tip: koop er één in een gekke kleur en één in een natuurlijke kleur. Dan kun je eindeloos combineren.

Grote vierkante zonnebrillen
Deze zomer gaan we veel grote vierkante zonnebrillen zien, waarbij de monturen een echte eye-catcher zijn. Grote merken gaan voor dikke en kleurrijke randen, terwijl kleinere merken kiezen voor dunnere randen. De pootjes zijn wel allemaal strak en dun. Deze zonnebril past perfect bij de diva’s onder ons, die niet bang zijn om een fashionstatement te maken.
Tip: Grote vierkante zonnebrillen zijn heel fijn tijdens het autorijden omdat het de zon volledig afschermt. Zo rijd je stijlvol en veilig.

Zonnebrillen met spiegelglazen
Een aantal jaar geleden was dit een trend, voornamelijk in combinatie met de vierkante bril. In 2022 komen de zonnebrillen met spiegelglazen helemaal terug. Dit jaar gaan we deze bijzondere glazen terug zien in meerdere vormen: de cateye, kleine rechthoekige monturen en ook in ronde zonnebrillen. Kijk alleen niet raar op als passerende mensen je raar aankijken, aangezien ze waarschijnlijk naar zichzelf kijken!
Tip: als je op wintersport gaat zijn skibrillen met spiegelglazen ook razend populair en helemaal hip.