Heerlijk een ei bij het ontbijt. Maar hoe weet je of een ei wel vers is en hoe lang kun je een ei bewaren?
Word jij ook heel gelukkig van een ontbijtje met een kakelvers ei? Hoewel je zou denken dat een net gelegd ei het allerlekkerste is, is een eitje van een week oud op zijn lekkerst. Daarna worden eitjes al snel oud en neemt ook de smaak af. Over het algemeen is een ei na zes weken ‘oud’. Maar hoe check je nu de versheid van een ei? Hiervoor zijn twee trucjes.
Voor het eerste trucje heb je en kom nodig die je vult met water. Leg hierin je ongekookte eitje. Zinkt je ei, dan heb je gegarandeerd een vers ei te pakken. Een oud ei daarentegen blijf op het wateroppervlak drijven.Je kunt het ei ook zachtjes schudden terwijl je het bij je oor houdt. Klotst je ei, dan heb je geen vers ei te pakken!
Wist je trouwens dat je eieren het beste in de doos in de koelkast op 4 graden kunt bewaren. De koude temperatuur remt de groei van bacteriën en zo krijgt bijvoorbeeld salmonella minder kans. Ook drogen eieren in de koelkast minder snel uit en blijven ze langer goed.