Body & Mind

Je haarborstel schoonmaken: zo doe je dat

maandag, 19 november 2018

We gebruiken ‘m elke dag, maar we vergeten vaak om onze haarborstel een grondige wasbeurt te geven. Haal je na gebruik enkel de haren uit je borstel? Dan verdient jouw haarborstel een schoonmaakbeurt. Met dit handige stappenplan is je haarborstel schoon en weer klaar voor gebruik!

Met dode huidcellen, uitgevallen haren en alle resten van shampoo en andere haarproducten is je haarborstel een broeihaard van bacteriën. Als je je borstel niet schoonmaakt, wordt dit na elk gebruik steeds erger. Zo maak je je haarborstel schoon:

Dit heb je nodig:

  • Schaar
  • Bak met lauwwarm water
  • Shampoo
  • Oude tandenborstel

Zo maak je je haarborstel schoon:

Haal alle haren uit de borstel, als je dat niet al na elk gebruik doet kunnen ze enorm vast komen te zitten. Het kan zijn dat je een schaar nodig hebt om de boel los te knippen. Heb je alle haren verwijderd? Dip dan de bovenkant van de haarborstel in lauwwarm water. Breng wat shampoo aan op de tandenborstel en schrob hiermee tussen de pinnetjes. Maak de tandenborstel vervolgens shampoovrij en schrob nogmaals tussen de pinnetjes om de shampooresten te verwijderen. Droog je borstel af met een schone handdoek en laat ‘m verder opdrogen totdat je de borstel weer kan gebruiken.

Pas op: Steek je borstel niet te diep in het warme water, daardoor kan er veel vocht in je borstel vast komen te zitten. Het vocht kan gaan broeien en daardoor zit je met een stinkende borstel in plaats van met een fris, schoongewassen borstel.

Meer handige tips? Lees ook:

- Make-up kwasten schoonmaken
- Dit moet je wel en niet eten om je haar gezond te houden
- 5 trucjes om handdoeken zacht te maken en te houden zonder droger