Home & Garden

Zo gebruik je wodka in en rondom het huis

dinsdag, 30 juli 2019

Behalve voor het maken van een lekkere cocktail kan je wodka ook gebruiken voor in huis. Wist je bijvoorbeeld dat je je badkamer glanzend schoon kan krijgen met wodka?

Bloemen

In eerste instantie klinkt het wat raar maar je kan met wodka je bloemen langer mooi houden. Voeg een paar druppels wodka en een theelepel suiker aan het water, probeer dit elke dag of om de dag te herhalen. Grote kans dat je bloemen hierna langer meegaan!

Muffe geurtjes

Kledingstukken die wel een opfrisser kunnen gebruiken? Giet één deel wodka en twee delen water in een sprayflacon, schud het goed door elkaar en spray het op je kledingstukken. Wodka doodt de bacteriën die nare luchtjes veroorzaken en laat een neutrale geur achter.

Glanzende badkamer

Je kan wodka bijna overal voor gebruiken in je badkamer. Giet wat wodka op een vochtig doekje en poetsen maar!

Sieraden

Leg je sieraden ongeveer vijf minuten in een bakje wodka, spoel alles daarna af met water en je sieraden zijn weer als nieuw!

Insectenverdelger

Insecten houden totaal niet van wodka. Giet wat wodka in een sprayflacon en spray het op vervelende vliegen of spinnen. Je kan het ook op jezelf sprayen zodat insecten uit je buurt blijven.

Tegen schimmel

Doe wat wodka in een sprayflacon en spuit het op de schimmelplekken. Laat het ongeveer vijftien tot twintig minuten intrekken, daarna kan je de plekken met een schuursponsje schoonwrijven.

Waar gebruik jij wodka nog meer voor?

Meer handige schoonmaak tips? Lees ook:

Is jouw keuken wel echt zo schoon?
Hoe schoon is jouw huis? 5 vergeten plekjes