worteltaart
Food & DrinksRecepten

De lekkerste worteltaart

Pak je favoriete bakvorm en schort uit de kast want wij hebben een simpel en heerlijk recept voor worteltaart. Wat heb je nodig?

 

250 g ongezouten roomboter

100 g lichtbruine basterdsuiker

100 g vloeibare honing

2 middelgroot ei

250 g zelfrijzend bakmeel

300 g winterpeen

110 g ongebrande walnoten

1 limoen

150 g roomkaas naturel

100 g poedersuiker

 

Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt op laag vuur de boter en roer met een garde de suiker en de honing erdoor tot een gladde massa. Klop nu de eieren erdoorheen. Roer het bakmeel erdoor tot je een dik beslag krijgt. Rasp de wortel, hak de walnoten grof en schep erdoorheen. Vet de bakvorm in. Lepel het beslag in de bakvorm en bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar. Laat de taart buiten de oven 15 minuten afkoelen. Pers de limoen uit. Roer de roomkaas met het limoensap en de poedersuiker tot een romige crème. Bestrijk de taart met de limoencrème en genieten maar!