Food & Drinks

De lekkerste en leukste traktaties met aardbeien

maandag, 9 mei 2022

Je kind is jarig. Het leukste, na het uitpakken van de cadeautjes, is trakteren op school. Vroeger werden soms zakjes chips of lolly’s uitgedeeld. Tegenwoordig hebben veel scholen een gezond-eten-beleid of vinden we het zelf prettig als de traktaties ook een beetje gezond zijn. Gelukkig mag dat de pret niet drukken. Er zijn genoeg gezonde traktaties, bijvoorbeeld met aardbeien. Wij hebben de leukste en makkelijkste traktaties geselecteerd met aardbeien ter inspiratie!

Aardbeiencadeautje
We blijven in het thema verjaardag. Bak (of koop) zachte wafels. Snijd deze door midden en beleg ze met dungesneden plakjes aardbei. Per ‘cadeautje’ gebruik je één tot twee aardbeien. Leg de andere helft van de wafel er bovenop en strik er een snoepveters als trik omheen. Variëren met ander fruit kan uiteraard ook.
Bron

Aardbeienspies
Spiesjes zien er leuk uit en zijn gemakkelijk samen met je kindje te maken. Bak eerst een aantal pannenkoeken en laat ze afkoelen. Smeer de helft van het aantal pannenkoeken in met aardbeien jam en de andere helft met chocoladepasta. Rol de pannenkoeken op en snijdt ze in rolletjes van ongeveer 1,5 tot 2 centimeter. Prik om-en-om een aardbei en rolletje pannenkoek aan een satéprikker. Deze traktatie is nog gezonder te maken door volkoren pannenkoeken te gebruiken. Variëren kan door de chocoladepasta te vervangen door witte chocoladepasta, biologische pindakaas of appelstroop.
Bron

Fruitige bloementuin met aardbeien
Voor jarigen in de zomer zijn deze fruitspiesen een lust voor het oog! En nog makkelijk te maken ook. Gebruik vrolijke uitsteekvormpjes en prik de vormen op een satéprikker. Laat je creativiteit de vrije loop en maak er een fruitige bloementuin van. Kleurrijke en goed snijdbare fruitsoorten om te gebruiken zijn aardbeien, kiwi’s, watermeloen, mango en blauwe bessen. Voor een echt wauw-effect kun je er ook vormen van dragonfruit tussen prikken.
Bron

Kerstmannetjes van aardbei en banaan
Jarig in de winter? Ook dan zijn er toepasselijke traktatie te maken met aardbeien: kerstmannetjes op een stokje. Snijd de banaan door de helft en prik deze aan een satéprikker. Twee korrels hagelslag voor de ogen en een rode M&M voor de neus druk je zachtjes in de banaan. Prik er vervolgens een grote marshmallow, een aardbei en een mini marshmallow bij. Fijne verjaardag!
Bron

Appeldonuts met aardbeien 
Deze appeldonuts zijn bijna te lekker om uit te delen. Snijd een aantal appels in plakken van ongeveer één centimeter dik. Haal met een appelboor het klokhuis eruit. Smeer de plakken in gekleurde (fruit) yoghurt en versier met vers fruit, kokossnippers, nootjes en spikkels. De variatiemogelijkheden zijn eindeloos! Een tip: stop de appeldonuts na het maken direct in de koelkast zodat de yoghurt hard wordt. Het vervoeren naar school (of werk) wordt dan een stuk makkelijker.