Body & Mind

Tea tree-olie: zo kan je het gebruiken

donderdag, 11 oktober 2018

Tea tree-olie kan je op allerlei verschillende manieren inzetten voor je verzorging en kwaaltjes, maar ook voor in huis. Tea tree-olie is misschien wel een wondermiddel wat iedereen in huis zou moeten hebben.

 1. Om acné tegen te gaan
  Maak je huid goed schoon met tea tree-olie als je last heb vast puistjes of acné. De ontstekingsremmende werking van de olie zou ervoor zorgen dat je sneller van je acne af bent.

 2. Tegen hoofdluis
  Om hoofdluis te voorkomen kun je ook tea-tree olie inzetten. Maak een mengsel van 10 druppels tea tree-olie, 20 druppels pepermuntolie en 250 ml water. Giet het mengsel in een sprayflacon en spuit het in je haar.

 3. Slechte adem
  Doe een druppel tea tree olie op je tandpasta en poets je tanden. Doe dit 2 keer per dag totdat je slechte adem is verdwenen. Daarnaast kan je ook mondwater maken door een paar druppels tea tree olie te mengen met water, doe dit 1 keer per dag.

 4. Voetschimmel
  Breng 2 keer per dag een paar druppels tea tree olie aan op de geïnfecteerde huid en herhaal dit ongeveer 6 maanden lang. De olie kan de symptomen van voetschimmel met zo’n 60% procent verminderen.

 5. Tegen holteontstekingen
  Last van een holteontsteking? Maak een pan met kokend heet water en doe er een paar druppels olie bij. Leg een handdoek over je hoofd en blijf ongeveer 5 tot 10 minuten met je hoofd boven de pan hangen.

 6. Als luchtreiniger
  Tea tree-olie kan je ook gebruiken als een fris luchtje voor in je huis. Doe een paar druppels olie in je oliebrander om de lucht te reinigen. Niet alleen je huis ruikt dan lekker, maar tea tree-olie doodt ook bacteriën, virussen en schimmels.

 7. Als schoonmaakmiddel
  Wil je alles zo natuurlijk mogelijk houden? Probeer dan eens zelfgemaakte schoonmaakmiddel. Meng 10 druppels olie met 480 ml water en 60 ml witte wijnazijn. Je kunt dit middel niet gebruiken op graniet of marmer, het azijn kan namelijk steen wegvreten.

 8. Voor een schimmelvrije badkamer
  Maak een mengsel van ongeveer 10/15 druppels tea tree-olie met water, azijn, baking soda en castillezeep, schut dit goed door elkaar. Spuit dit op schimmelplekken en de schimmel verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Ook leuk om te lezen:
- 5 x zelf natuurlijke make-up maken