Home & Garden

Stinkende stofzuiger? Zo los je dit eenvoudig op!

dinsdag, 23 april 2019

Iedereen kent het wel, die onaangename geur die uit je stofzuiger komt tijdens het stofzuigen. Deze muffe geur wordt veroorzaakt doordat de luchtstroom via het vastzittende vuil en stof naar buiten komt.

Gelukkig kun je een stinkende stofzuiger makkelijk en snel verhelpen met deze 4 handige tips!

1. Een volle stofzuigerzak

Een volle stofzuigerzak is de meest voor de hand liggende reden voor de nare geurtjes! Het is dan ook belangrijk om deze regelmatig te vervangen, want naast de nare geur kan een volle stofzuigerzak ook zorgen voor verminderde zuigkracht wat op de lange termijn zelfs schade kan veroorzaken.

2. Een vies stofzuigerfilter

Naast een volle stofzuigerzak kan ook een vies en verzadigd stofzuigerfilter een van de oorzaken zijn van de onaangename geur. Controleer regelmatig of het stofzuigfilter vervangen of schoongemaakt moet worden!

3. Stofzuigerslang en zuigmond

Tijdens het stofzuigen blijft er doorgaans veel stof en viezigheid in de stofzuigerslang en zuigmond hangen, resultaat: een muffe geur. Belangrijk dus om de stofzuigerslang en zuigmond regelmatig te reinigen. Wanneer je na elke stofzuigbeurt bijvoorbeeld het vuil en stof uit de borstels van de zuigmond verwijdert, blijft je stofzuiger langer fris!

4. Waspoeder of geursticks

Om de muffe geur die uit je stofzuiger komt te maskeren, kun je voordat je gaat stofzuigen een beetje waspoeder opzuigen. Er bestaan ook speciale geursticks en -parels die je in de stofzuigerzak kunt plaatsen. De muffe geur verdwijnt als sneeuw voor de zon en de frisse geur wordt door je hele huis verspreid!

Ook handig:

- Stinkende wasmachine? Zo los je het op!

- 3 trucjes om je witte sneakers schoon te maken

- Handig: 10x Dit is waar je balletjes silicagel goed voor kunt gebruiken!