Food & Drinks

Lekkere lunch-to-go in elk deel van Amsterdam

woensdag, 4 mei 2022

Veel mensen wonen, werken, studeren of komen gezellig op bezoek in het mooie Amsterdam. Voor wie rond 12 trek begint te krijgen, zijn er ontelbaar veel mogelijkheden om ergens te gaan lunchen. Wij hebben in elk stadsdeel twee originele lunch-to-go tentjes getest waar je lekker én ook nog eens gezond je lunch kunt afhalen (en bij sommige ook kunt laten bezorgen). Zin in iets anders? Dit zijn nu onze favorieten:

Amsterdam Noord

Dutch Juicery is een fijne plek die zich richt op de helende en voedende eigenschappen van organische, biologische en verse koudgeperste ingrediënten. Van deze vitaminebommetjes maken zij meerdere producten: juices, broodjes, koffie, verschillende zoetigheden (vegan en glutenvrij) en hun prachtige acaïbowls. Als je hier je lunch afhaalt, vergeet dan niet een foto te maken van het kunstwerk dat je krijgt! Onze favoriete acaïbowl is de Tropical Mango Bowl, die raden wij echt iedereen aan!
Dutch Juicery – Klaprozenweg 13

Bij Carroll’s vind je echte klassieke sandwiches gemaakt met wit of bruin casinobrood. Het beleg van deze sandwiches is minder klassiek. Hip en gezond! Zo is er watermeloen sashimi op de Happy Fish sandwich en Japanse eiersalade op de Sensuous Geisha sandwich. Onze favoriet is de Kim Jung Who? sandwich met gefrituurde kip en little gem sla in combinatie met de Yellow Colada wizard smoothie!
Carrolls’s – NDSM-kade 4

Amsterdam Oost

Sushito combineert de Mexicaanse, Hawaïaanse en Japanse keuken of grandioze wijze. Hier haal je de lekkerste sushi-burrito en pokébowls. Langzaam zijn ze Amsterdam (en omstreken) aan het veroveren. Naast hun lekkere lunches kun je hier ook een gezond sapje meenemen van dr. Blend. Onze favoriet bij Sushito? Zonder twijfel: de Jumping Shrimp pokébowl, waarbij we de rijst vervangen voor sla. De Gyoza Chicken is ook zeker een aanrader.
Sushito – Javastraat 74

De Pita Queen heeft de shoarmabroodjes opnieuw uitgevonden. Je zult hier de meest originele (en lekkerste) pita’s eten in heel Amsterdam! Alle pita’s worden huisgemaakt met verse ingrediënten om je het ultieme gevoel van comfort food te geven. De missie van Pita Queen is om iedereen verliefd te laten worden op overheerlijke en gezonde pita's. Onze favoriet, met stip op 1, is de Charmoula Tiger Prawns met verse grote tijgergamba’s, harissa crème & peterseliesalade. Wij zijn verliefd!
Pita Queen - Eerste van Swindenstraat 68

Amsterdam Zuid

Joe & the Juice wordt steeds meer een begrip in Amsterdam en andere grote steden. Hier kun je terecht voor heerlijke sandwiches, verse juices, verrukkelijke smoothies en veel meer. Door de app te downloaden ontvang je per bestelling punten om korting of een gratis gember shot te krijgen. Onze favoriete lunch-to-go is The Spicy Tuna sandwich gecombineerd met de Pick Me Up juice met een extra gembershot.
Joe & the Juice – Beethovenstraat 5

Eazie combineert Aziatisch feelgood food met gezonde to-go maaltijden. In samenwerking met Naomi Brinksmans (sportdiëtiste bij de KNVB) zijn Healthy Specials ontwikkelt die ieder zijn persoonlijke doelen helpt te behalen. Van afvallen tot sportprestaties verbeteren of je te helpen met concentreren. Wij nemen het liefst de full focus: door de zwarte chili vlokken en verse gember heb je naast een gezonde lunch een echte smaaksensatie te pakken die je honger langdurig stilt!
Eazie – Ferdinand Bolstraat 16

Amsterdam West

Qahve is de plek om tosti’s te halen, maar dan anders. Deze tosti’s worden bereid met zelfgemaakt Turks brood en de lekkerste ingrediënten. Hier ga je heen als je trek hebt in iets eenvoudigs, maar super lekker. Zoals de tosti kaas, tonijn of mozzarella. Ook kun je hier bijzondere Turkse koffie en thee halen. Wij zijn fan van de iced-coffee’s. Onze favoriet tosti is de Atom, met kaas, sucuk (look-a-like salami maar dan van rundvlees) en ei. Samen met een caramel iced-coffee.
Qaheve - Hofwijckstraat 43

Baires Empanadas hebben de empanada op een voetstuk geplaatst vanwege hun liefde voor deze traditionele Argentijnse snack. Door het gebruik van verse ingrediënten, ongekende deegrolkunsten en een passie voor verrassende combinaties krijg je iedere keer een unieke empanada die je nergens anders zult tegenkomen. Wij bestellen het liefst de almagro met zoete aardappel, mais, spinazie, ui, knoflook, amandelroom, komijn en cayenne. Maar wij kunnen niet wachten om binnenkort weer een andere parel uit het menu te proberen!
Baires Empanadas Argentinas – Bilderdijkkade 25