Home & Garden

Je tv scherm schoonmaken met een kopje thee

vrijdag, 5 oktober 2018

Als theedrinker ben ik natuurlijk een groot voorstander van dit overheerlijke drankje! Maar wist je ook dat thee een ideaal schoonmaakmiddel is voor bijvoorbeeld je tv scherm schoon te maken? Het is echt waar!

Iedere maand geef ik, Marja Middeldorp van het blog Schoonmaken met Marja, speciaal voor de Huishoudbeurs handige tips en tricks voor een lekker opgeruimd en schoon huis. En dit keer dus een tip voor het streeploos schoonmaken van je tv scherm.

Zo, eerst een kopje thee

Ik drink best veel thee op een dag en er blijft altijd wat over. Ideaal om te gebruiken voor mijn schoonmaakactiviteiten, want het is zonde om weg te gooien! In thee zit theïne, wat een soort zuur is. Dit is perfect om je tv scherm streeploos mee schoon te maken. Maar, ik gebruik het ook voor de afstandsbediening, mijn mobiele telefoon én mijn tablet. Op deze apparaten zitten altijd vingerafdrukken en andere vettigheid. Nou, daar weet die theïne wel raad mee.

TV scherm schoonmaken

Het enige wat je nodig hebt is een lekkere pot zwarte thee. Waarom zwart? Vanwege die theïne, want in kruidenthee zit dat niet, tenzij het met zwarte thee is gemaakt. Je laat de pot eerst goed afkoelen. Vervolgens gebruik je een wattenschijfje. Je weet wel, zo’n schijfje die je ook voor het schoonmaken van je gezicht gebruikt. Dat doop je in de thee en vervolgens maak je daar de apparaten mee schoon. En geloof me, het blinkt je straks tegemoet! Geen strepen, geen krassen en geen andere beschadigingen. Doe het niet té nat, nergens voor nodig. En blijft er dan nog steeds thee over? Gooi het maar bij de planten, die vinden thee ook heerlijk!

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van de Huishoudbeurs. Wil je meer tips van mij abonneer je dan op mijn youtube kanaal of ga naar mijn blog Schoonmaken met marja.

Lees ook:

Cola als wondermiddel in en rond het huis
Zo draag je een witte broek zonder dat ie doorschijnt
Dit zijn de voor- en nadelen van verschillende manieren van ontharen