Food & Drinks

Groene en gezonde citytrips!

woensdag, 5 februari 2020

Vind jij het soms best lastig om op reis je goede gewoontes van thuis vol te houden? Gelukkig weten de locals van time to momo waar jij naartoe moet voor de green & healthy hotspots in hun stad of regio! Met deze tips op het gebied van eten, shoppen, wellness en overnachten is het een stuk makkelijker om ook je stedentrip gezond, groen en lekker te houden. Dus trakteer jezelf op wat me time en plan meteen een trip naar onderstaande bestemmingen

Uit eten in Stockholm

Stockholm is een groene stad. Niet alleen qua natuur, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Veel cafés en restaurants zijn gespecialiseerd in het op tafel zetten van biologische, vega(n) en lokale producten. Time to momo-local Eline weet waar je naartoe moet voor de lekkerste (not so) guilty pleasures.

Uit eten op Ibiza

Ibiza staat misschien bekend als feesteiland, maar het is ook een favoriete bestemming voor mensen op zoek naar rust. Vooral buiten het hoogseizoen is het eiland extra zen. Milde temperaturen, mooie natuur én nieuwe restaurants waar je je tegoed kunt doen aan gezond en lekker eten. Time to momo local Juliëtte vertelt hier wat de nieuwste #healthy hotspots zijn.

Shoppen in Athene

Vintage shoppen is duurzaam; je geeft spullen een tweede leven en maakt daarmee de afvalberg niet groter. In Athene zijn ze dol op vintage en het is daardoor een toffe stad voor de echte schatzoekers. Time to momo local Marleen weet waar je je slag kunt slaan!

Shoppen in Praag

De inwoners van Praag worden steeds (milieu)bewuster. De stad is zelfs een van de meest vegan-friendly steden ter wereld! Je vindt hier dan ook leuke adressen waar je zonder schuldgevoel kunt shoppen, eten en slapen. Time to momo local Elke tipt haar favoriete ecovriendelijke adresjes.

Leuk om te doen in Andalusië

Goed voor jezelf zorgen zou eigenlijk een voornemen voor iedereen moeten zijn. Zonnig Andalusië kent een hoop prachtige Moorse badhuizen. De ultieme verwennerij voor je lijf én je hoofd. Time to momo local Annika weet welke de moeite waard zijn voor een bezoek. Wijnbadderen, anyone?

Slapen in Maastricht

Minder vliegen en meer op pad met de trein? Lekker dicht bij huis zijn de leukste stedentrips te maken. Bijvoorbeeld naar Maastricht. Time to momo local tipt een ‘glostel’ waar je fijn slaapt, vega(n) eet en ultiem relaxt. De perfecte plek om zonder schuldgevoel en vliegschaamte aan de hectiek van alledag te ontsnappen.

Lees ook:

- Een gezonde leefstijl in vijf stappen
- 9 tips om alles uit je stedentrip te halen
- Haal alles uit je stedentrip