Body & Mind

Gele zweetvlekken uit witte T-shirts verwijderen

dinsdag, 2 juli 2019

Grrr gele zweetvlekken in je witte T-shirt… Vervelend want zelfs na meerdere keren wassen, verdwijnen de vlekken meestal niet. Moet je je T-shirt dan maar weggooien of neem je de gele vlekken op de koop toe?

Wel nee, er is een middeltje waarmee je de gele vlekken wél kunt verwijderen. En het goede nieuws is dat de meeste mensen het al in huis heb

Hoe ontstaan die gele zweetvlekken eigenlijk?

De gele okselvlekken ontstaan door een reactie van zweet met aluminium. Dit aluminium zit in je deodorant. Om te beginnen is het dus goed om te kijken of je een deo kan vinden zonder aluminium. Een ander middeltje om gele vlekken in je T-shirt te voorkomen is babypoeder. Strooi een laag babypoeder onder de oksels van je T-shirt en strijk vervolgens hier overheen met een strijkbout.

Zo verwijder je gele vlekken

Heb je de gele zweetvlekken niet kunnen voorkomen dan kun je natuurlijk aan de haal met allerlei spuitbussen en schoonmaakmiddeltjes die je bij de supermarkt kunt kopen. Een makkelijker middel wat je waarschijnlijk al in huis hebt zijn vaatwastabletten. Deze werken perfect om de gele zweetvlekken te verwijderen uit de katoenen t-shirts. De witte variant werkt het beste. Heb jij tabletten met een kleurtje erin, doe ze dan in een wasbolletje en niet rechtstreeks bij de witte T-shirtwas. Let er wel op dat een vaatwastablet niet voor ieder kledingstuk geschikt is. Katoen kan prima, maar met een linnen of zijden shirt is het niet aan te raden. Zorg er ook voor dat je het vaatwastablet onder in de wastrommel legt in plaats van direct boven op de kledingstukken.

Tip: Gele zweetvlekken kun je het beste behandelen als ze nog vers van de pers zijn. Laat je T-shirt dus niet dagen in de wasmand liggen, maar gooi ‘m na het dragen direct in de wasmachine.

Wist je dat: ook glansspoelmiddel, bruistabletten of azijn gele zweetvlekken in witte T-shirts kunnen verminderen/verwijderen.

Anderen lezen ook: