Home & Garden

Last minute tafeldecoratie voor kerst

dinsdag, 21 december 2021

Het menu is samengesteld, de boodschappen zijn gehaald, de cadeaus zijn ingepakt en de kerstboom staat. En of je nou voor een heerlijke rollade, hertenbiefstuk of vega(n) kerstdiner gaat, je wilt de tafel natuurlijk leuk aankleden voor deze feestelijke avond. Heb je met alle cadeaustress en drukte geen tijd gehad om te shoppen voor decoratie? Snappen we! Wij geven je een aantal tips zodat je, last minute, een pronkstuk kan maken van je tafel!

Kersttafel decoratie

Begin met een tafelkleed en/of placemats. Dit is het moment om uit te pakken, dus haal de gouden placemats maar uit de la! Heb je geen tafelkleed in huis? Gebruik dan een dun plaid voor hetzelfde effect. Leg hierna je mooiste servies, bestek en glaswerk op tafel. Met kerst lijkt het alsof er altijd meer schalen met eten zijn dan dat er op tafel past. Kies voor ovale schalen in plaats van ronde, deze nemen minder plek in. Gebruik een onderbord, kleiner bord en een schaaltje om meer dynamiek te creëren. Leg ook je fraaiste servetten met servetringen op tafel. Heb je geen servetringen? Doe een mooi lintje om de servetten heen, voeg wat takjes van je kerstboom toe en eventueel nog een naamkaartje.

Niets is zo gezellig als een diner bij kaarslicht. Haal je de kandelaren tevoorschijn in verschillende hoogtes en kleuren kaarsen. Geen kandelaar? Geen nood! Een lege wijnfles waar het etiket vanaf is gehaald kan ook door als kandelaar. Kleed de fles feestelijk aan met een kersttak, bloemen of gedroogde eucalyptustakken. 

Persoonlijke touch

Heb je tussen alle drukte door nog wat tijd over? Geef een persoonlijke finishing touch door de menu’s met de hand te schrijven en op ieders bord te leggen. Of schrijf een persoonlijke kerstwens of kerstboodschap.

Haal een aantal kerstballen en sterrenlinten uit je boom en drapeer deze op je tafel. Op deze manier breng je niet alleen gezelligheid naar de tafel, het creëert ook nog een mooi geheel met de boom. Zet er een wijnkaraf bij, steek extra theelichtjes aan en voilà, aan tafel!