DIY

DIY maak een slinger voor oud & nieuw!

zondag, 30 december 2018

Het is al bijna weer zo ver.. oud & nieuw. Een gezellig feestje wordt nog leuker met mooie versiering! Met deze diy maak je een feestelijke slinger om knallend het nieuwe jaar in te luiden.

Dit heb je nodig:

  • Potlood

  • Liniaal

  • Stevig papier (karton)

  • Marker (kleur naar keuze)

  • Touw

Hoe maak je het?

Voordat je begint, bedenk je wat voor boodschap of quote je op de slinger wilt. Kies een kleur papier of mix verschillende kleurtjes, het is maar net wat voor thema je hebt. Zorg ervoor dat je gelijke stukken uit het papier knipt. Knip een voorbeeld uit, dit kan je later gebruiken voor de andere vlaggetjes. Leg dit op een nieuw vel papier en teken de vorm over. Zet vervolgens aan de onderzijde van het vel papier een stip. Trek vanuit daar een lijn naar links, 2 centimeter omhoog. Dit doe je ook aan de rechterkant. Zo krijg je het idee van vlaggetjes.

Vervolgens kun je beginnen met het tekenen van de letters, doe dit wel met potlood. Trek het daarna over met een marker in een kleur naar keuze. Als je hier klaar mee bent kan je de vlaggetjes helemaal zelf versieren hoe jij dat wilt. Denk aan glitters, verf of teken er op los! Bevestig de losse vlaggetjes aan een stuk touw of lint, dit kun je doen om er gaatjes in te maken. Trek daar het touw doorheen. Of laat aan de bovenkant een stukje over en vouw dit om het touw en lijm het vast. Nu kan het feest echt beginnen!

Ook leuk om te lezen:

- DIY: partypopper