Life & Living

Deze steden zijn dichtbij én hebben het ultieme kerstgevoel

maandag, 9 december 2019

Buiten wordt het kouder en donkerder en binnen steken we gezellig de kaarsen aan en trakteren we onszelf op warme chocolademelk terwijl we verlanglijstjes voor Sinterklaas en de Kerstman schrijven. Steden maken de boel vaak extra gezellig in deze tijd van het jaar met sfeervolle schaatsbanen, knusse kerstmarkten en charmante stalletjes. Time to momo weet waar je naar toe moet om helemaal in de kerstsfeer te komen.

Trakteer jezelf op een vroeg kerstcadeautje en plan een trip naar een van deze steden. Ze zijn allemaal lekker dichtbij, dus je bent er zo!

Maastricht

Time to momo-local Sanne schreef over Magisch Maastricht en hoe de stad in de wintermaanden wordt omgetoverd tot dé plek in ons land om in de kerststemming te komen. Het Vrijthof verandert in een winterwonderland, compleet met Oostenrijkse après-skibar en een torenhoog reuzenrad om de Kerstman en zijn slee in de lucht te spotten.

Amersfoort

In het midden van het land is het net alsof je in A Christmas Carol van Charles Dickens bent beland. Karakteristiek Amersfoort organiseert op een van de gezelligste pleinen van de stad een fijne kerstmarkt. En local Ingelise tipt ook een adres waar je zonder schuldgevoel kunt shoppen voor een kerstoutfit.

Rotterdam

In Rotterdam, de ongekroonde culinaire hoofdstad van Nederland, tipt local nina de beste plekken voor een heerlijke (pre/after)-kerstdiner, en ze weet ook precies waar je naar toe moet om de kerstkilo's er weer af te dansen. Of te schaatsen, met zicht op de skyline van de stad, tijdens het Ijsvrij festival.

Luik

Wil je de oudste, grootste en meest uitbundige kerstmarkt bezoeken? Dan ga je naar Luik, vorig jaar officieel uitgeroepen tot Europese kersthoofdstad van het jaar. Local Rivka vertelt waar je deze ultieme kerstpret kunt beleven, maar laat ook weten waar je moet zijn voor de meer kleinschalige en alternatieve kerstmarkten van de stad.

Extra leuk: in een mum van tijd sta je met de trein in een van deze steden, dus neem vooral dat extra glaasje glühwein. Maar vergeet niet een grote tas mee te nemen om al je kerstaankopen in mee naar huis te nemen.

Ga je toch liever wat verder weg en op zoek naar sneeuw om het kerstgevoel compleet te maken? Dan tippen we Stockholm. Local Eline zet de leukste kerstmarkten van de Zweedse hoofdstad op een rij. Ultiem kerstgevoel gegarandeerd.

Fijne feestdagen!

Lees ook:

11x tips voor een romantische thuisdate
Kerstkrans? Zo maak je 'm zelf!
Eerste hulp bij je kat en de kerstboom