6 planten met een gunstig effect op je humeur!

6 planten met een gunstig effect op je humeur!

 
Last van een slecht humeur, een neerslachtig gevoel of een (winter)dipje? Dan wordt het tijd om flink wat planten, bloemen en kruiden in huis te halen. Want planten zijn niet alleen goed voor je gezondheid, ze kunnen je ook een flinke oppepper geven.

En met dit overzichtje weet je precies welk soort groen je een optimistisch gevoel geeft!

Aloë vera

Aloë vera is goed voor van alles. Goed voor je huid, voor de lucht én dus ook voor je humeur! Daarnaast schijnt Aloë vera ook nog eens je huis te zuiveren en positieve energie mee te brengen en te helpen bij slaapproblemen. 

Lavendelplant

Het heerlijke aroma van de de lavendelplant is stressverlagend, ontspannend, en goed tegen de hoofdpijn. Spuit een paar druppels op je hoofdkussen dan helpt deze geur je ook lekker te slapen. Het is duidelijk, de lavendelplant mag niet ontbreken in dit lijtje!

Basilicumplantje

Naast een lekkere smaak en geur bevat de basilicumplant ook nog eens het stofje linalool. Een stofje wat stressverlagend werkt en dus harstikke goed is voor je humeur!

Rozemarijn

Met zijn kenmerkende lucht brengt het rozemarijnplantje innerlijke vrede en kalmte. Dat krikt je mood direct van op!

De lepelplant (Spathiphyllum)

Een groene luchtreiniger, zo kun je deze plant wel noemen, Je herkent hem aan zijn opvallende, witte bloem. En naast opvallend verwijdert hij dus ook nog eens schimmelsporen in de lucht en neutraliseert hij giftige gassen. Zo voel je je dus nog prettiger in huis.

Varens

Ook Varens zijn goede luchtzuiveraars. Ze filteren meer dan duizend giftige stoffen per uur waaronder stoffen die hoofdpijn veroorzaken of stoffen die je en neerslachtig gevoel kunnen geven.

 

Lees ook:
- Bewaar het water van je gekookte eieren voor de planten
- Geen groene skills? Deze kamerplanten hebben weinig verzorging nodig
- Kattenliefhebbers opgelet deze planten zijn giftig voor katten

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »
Bereid je bezoek voor
download de app