Life & living
woensdag, 28 november 2018

6 stedentrips om helemaal in de kerstsfeer te komen!

Het is alweer bijna zo ver.. kerst. Ben je van plan om een weekendje weg te gaan, een kerstmarkt in het buitenland te bezoeken of heb je wel zin in een stedentrip maar weet je nog niet waar naar toe?

Een bezoekje aan een van deze 6 buitenlandse steden brengt je naar de leukste kerstmarkten en geeft je het ultieme kerstgevoel!

Praag:

Tijdens de kerstperiode is de stad vol romantiek met duizenden lampjes die de stad versieren, en uiteraard de magische kerstmarkt. Maar de stad is ook prachtig tijdens alle andere seizoenen van het jaar! De mooiste kerstmarkt van Praag vind je op het Oudestadsplein in het centrum van de stad. Naast kerstmarkten kan je ook naar het theater of op een romantische boottocht over de Vltava rivier.

Wenen:

In de kerstperiode is Wenen extra sfeervol met mooie verlichte straten. In Wenen zijn er meerdere kerstmarkten die verspreid zijn over de stad. De meest bijzonder kerstmarkt is bij de Schloss Schönbrunn vanwege de locatie, maar is daarnaast wel erg toeristisch. Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld naar de kerstmarkt op de Rathausplatz te gaan.

Berlijn:

Berlijn staat in de kerstperiode bekend om zijn kerstmarkten. De populairste zijn Winterwelt op de Postdamer Platz en de kerstmarkt op Alexanderplatz. Loop een stukje over de prachtig verlichte Unter den Linden boulevard waar het nationaal museum, de Humboldy universiteit en de Beliner dom te zien zijn. Dol op schaatsen? Bij de Roten Rathaus kan je gezellig een stukje schaatsen.

London:

London is ook een pareltje tijdens de kerstperiode. Het is een hele fijne stad om kerstinkopen te doen en je vindt er verschillende kerstmarkten. Aanraders zijn Winter Wonderland in Hyde Park en the Southbank Centre vlakbij de London Eye. Schaatsen in kerstsfeer kan ook, bijvoorbeeld bij de Somerset House of bij het Natural History Museum.

New York:

Iets verder weg, maar een absolute aanrader is New York. En Rondom de kerstdagen is deze stad wel heel speciaal. De straten zijn mooi verlicht en de etalages van de winkels zijn feestelijk versierd. Tussen de wolkenkrabbers en de winkels kun je bij het Rockefeller Center lekker een stukje schaatsen. Wel een klein stukje, want de schaatsbaan is niet heel groot. Zin om een marktje te pakken? In de zuidwest hoek van Central Park is er een ‘holiday market’ waar je kleding, snacks en drankjes kan kopen.

Oslo:

In Oslo zijn er genoeg kerstmarkten zoals Maihaugen. Gebouwen en huizen van de middeleeuwen tot de jaren ‘50 van de vorige eeuw worden tijdens de kerst feestelijk versierd. Er worden daarnaast veel activiteiten georganiseerd, zoals kerstworkshops, peperkoekbakken, poppenvoorstellingen, houtsnijden en kerstkaartfotografie. Je kan je stedentrip ook afwisselen met een dagje skiën, het skigebied ligt op korte afstand van Oslo en is goed bereikbaar met de trein. Ben je toch meer van het shoppen? Neem een kijkje bij de beroemdste winkelstraat van Oslo;  Karl Johans Gate. Hier kan je perfect slagen voor je kerstinkopen.

Ook leuk om te lezen:

- Citytrip in eigen land

Ontvang de leukste info & tips rechtstreeks in je mailbox!