DIY

Moederdag: 5 leuke (DIY)-cadeaus

dinsdag, 7 mei 2019

Yep, het is alweer bijna Moederdag.De dag dat we onze lieve moedertjes laten zien hoe zeer we hen waarderen. Want laten we eerlijk zijn, je moeder is toch de meest fantastische, behulpzame en liefste vrouw van de hele wereld?! En ook al vertel je je moeder dagelijks, wekelijks of maandelijks hoeveel je van haar houdt, het is extra leuk om haar op Moederdag nog eens extra in het zonnetje te zetten.

Met een leuk (zelfgemaakt) cadeautje bijvoorbeeld. Want weet je nog, vroeger? Toen we op de basisschool van die leuke werkjes maakten, speciaal voor mama. Zo'n zelfgemaakt cadeautje is toch véél leuker dan een standaard douchegelpakket? Dus, back to basic en maak dit jaar zelf een leuk en creatief werkje voor je moeder, net als vroeger!

Onderzetters van kurk

Mega simpel en leuk! Wat wil je nog meer? Onderzetters van kurk kun je heel gemakkelijk helemaal naar je eigen smaak decoreren. Hieronder hebben we een voorbeeldje hoe je ze zou kunnen versieren. Denk aan je moeder, wat vindt zij leuk? Houdt ze van stipjes, streepjes, sterretjes? Of zet er gewoon op dat je van haar houdt. Maak het zo gek als jij wil! Het enige wat je nodig hebt zijn onderzetters van kurk en markers in de kleur die jij het leukst vindt.

Gepersonaliseerde mokken

Zo leuk dit: een gepersonaliseerde mok. Nu je toch bezig was met stiften in te kopen, koop er dan ook gelijk een aantal (of 1 kleur) porseleinstiften bij. Nog een leuke mok erbij en je hebt alle benodigdheden voor dit leuke DIY Moederdagcadeau.

Flesje vol liefde

Een flesje met alleen maar liefde! Koop een leuk flesje/potje en doe hier de snoepjes in. Het enige wat je verder nog nodig hebt is een stukje touw en een papieren label. Zet er een leuke boodschap op of zoals hieronder: ‘Flesje liefde’. Houdt je moeder niet zo van deze snoepjes? Je kunt er ook voor kiezen om het flesje te vullen met haar favoriete dropjes of nootjes.

Foto’s op een stokje

Dit cadeau kost iets meer tijd, maar het resultaat mag er wezen! Voordat je begint, kies je je moeders favoriete foto's uit. De stok die je voor dit fotocadeau nodig hebt, kun je uit het bos halen. Wat je verder nog nodig hebt is een schaar en wit draad. Onderstaande stappenplan is gebaseerd op het voorbeeld, dus 7 foto’s per draadje en 5 foto’s naast elkaar.

Stap 1: knip het draad af tot ongeveer 5 meter. Denk erom dat je het draad niet te kort afknipt zodat je nog genoeg over hebt aan het eind.

Stap 2: Start met het perforeren van elke foto in het midden bovenaan en in het midden onderaan elke foto.

Stap 3: Begin met de eerste rij foto’s door het draad door het bovenste gaatje te halen en maak er een knoopje in aan de witte kant van de foto. Laat wel een stukje over, hoe lang je zelf wil, om deze later aan de tak vast te maken. Het lange deel van je draad rijg je vervolgens door de onderkant van de foto van de achterkant naar de voorkant. Pak de volgende foto en rijg de draad van voren naar achteren en knoop deze vast. Kortom, je wilt dat de draad zichtbaar is aan de achterkant van al je foto's en niet dat deze je foto’s teniet doen.

Stap 4: Herhaal stap 3 totdat je helemaal tot het einde komt. Maak daarna telkens een knoop in het onderste gat van je laatste foto. Verdeel de foto’s evenwijdig over de tak zodat het een rustig geheel krijgt.

Stap 5: Veel plezier met geven!

Dagje Huishoudbeurs

Oké oké, we kunnen niet allemaal een kunstwerk maken zoals Picasso. Dus voor de niet-creatieveling hebben we natuurlijk ook iets bedacht. Want hoe leuk is het, als je samen met je moeder naar het allerleukste dagje uit gaat?!

Foto's: Pinterest