Body & Mind

Dit zijn de meest voorkomende fouten in de douche

donderdag, 9 april 2020

Douchen doen we natuurlijk heel vaak en het lijkt ook heel makkelijk. Toch zijn er een paar veelvoorkomende foutjes die velen van ons maken zonder het door te hebben. Hieronder hebben we vijf fouten op een rij gezet en hoe je dit anders kan doen.

1. Te heet douchen

Een van de meest voorkomende fouten die we maken in de badkamer is het veel te heet zetten van de douche. Hoewel het natuurlijk erg fijn aanvoelt is dit niet heel erg goed voor je huid. Zo’n hete douche kan er namelijk voor zorgen dat je huid een stuk sneller uitdroogt. Hierdoor kan je bijvoorbeeld last krijgen van jeuk en eczeem. Wil je dit nou proberen te voorkomen? Probeer dan de douche niet heter te zetten dan ongeveer 38 graden.

2. Iets te hard scrubben

Hoewel je denkt er juist goed aan te doen je huid lekker hard te scrubben om te zorgen dat deze goed schoon wordt is dit eigenlijk niet zo. Door het te hard scrubben met bijvoorbeeld een scrubhandschoen of borstel beschadig je vooral de huid en strip je deze van alle natuurlijk oliën waardoor je huid weer uitdroogt. Een goede zeep of scrub en een fijne zachte spons is dus eigenlijk meer dan genoeg!

3. Gelijk je benen scheren

Zeker als je soms haast heb is het makkelijk om de vervelende dingen eerst te doen. Zo stap je de douche in en grijp je gelijk naar dat scheermes om je benen e scheren. Toch kan je hier beter even mee wachten. Door het hete water zwellen je haarzakjes op, dit maakt het scheren wat lastiger. Je kan beter even 15 minuutjes wachten. Dan zijn de haren zachter en scheer je binnen no time je benen glad.

Toch liever anders ontharen? Wij hebben de voor- en nadelen van ontharingsmethodes op een rijtje gezet.

4. Oude spons/washandje

Gebruik je tijden het douchen een spons of een washandje om je lichaam te wassen? Probeer er dan voor te zorgen dat je deze op tijd vervangt. Doe je dit niet, dan maak je je huid eerder vies dan schoon. Zo moet je synthetische sponsen ongeveer om de acht weken vervangen en kan je een washandje eigenlijk het beste na 1 wasbeurt al in de wasmand gooien.

5. Nat haar borstelen

Je kan je haar beter niet borstelen als het kletsnat is. Nat haar is namelijk heel fragiel en breekt dus een stuk sneller af dan droog haar. Zorg dus sowieso dat je haar eerst handdoek droog is en gebruik dan een grove kam om je uit te kammen. Begin dan bij de puntjes en werk rustig je weg omhoog. Ga pas met de borstel door je haar als het helemaal droog is. Dit voorkomt dat je last van pluis en droog haar krijgt.

Ook leuk:

Slechte slaper? Tips voor goede nachtrust
Maak je eigen spa thuis
Zo doe je zelf een manicure thuis