Recepten Hoofdgerecht

Stamppot met spinazie, lente-ui, tomaatjes en geitenkaas

dinsdag, 30 juli 2019

Zin in een zomerse stamppot maar een vleugje Italiaans? Probeer dan deze overheerlijke spinaziestamppot met een Italiaanse twist.

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo aardappelen
  • ½ bosje lente-ui
  • 5 gram peterselie
  • 150 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram cherrytomaten
  • 400 gram verse spinazie
  • 150 milliliter melk
  • Zout en peper

Zo maak je het:

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een pan met licht gezouten water voor 20 minuten. Snijd de lente-ui in stukjes en de peterselie fijn. Verwijder de korst van de geitenkaas en snijd de geitenkaas in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de cherrytomaten samen met de lente ui totdat de tomaten openbarsten. Voeg in twee delen de spinazie toe en laat slinken. Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en laat het geheel even opwarmen. Voeg vervolgens het spinaziemengsel toe en stamp tot een grove stamppot. Breng de stamppot op smaak met wat zout en peper. Strooi de kaas en gesneden peterselie over de stamppot en schep door en garneer met wat basilicum.

Tip: ook lekker met mosterd en zilveruitjes.

Dit vind je vast ook lekker:

- Avocado lovers opgelet, zo maak je avocado frietjes

- Recept: Spinazie- courgette soep