Recepten Drankjes

Recept gemberthee met sinaasappel (plus 3 voordelen)

maandag, 29 juli 2019

Gemberthee is niet alleen lekker, het is ook nog eens heel gezond! Toch is gember met zijn specifieke smaak is gember niet bij iedereen geliefd. Maar met onze favoriete recept moet je het echt eens proberen. Helemaal als je weet waar gember allemaal goed voor is!

Lees snel hoe je een kopje gemberthee maakt en wat vier bijkomende voordelen zijn van het drinken van gemberthee.

Recept gemberthee met sinaasappel

Gemberthee met sinaasappel staat bij ons met stip op één. De sinaasappel geeft een heerlijke frisse touch aan deze thee en zorgt er tevens voor dat gember wat minder scherp en pittig is.  

Wat heb je nodig voor 1 glas thee?

* 1 satéprikker
* 3 dunne schijfjes gember
* 2 schijfjes/partjes sinaasappel
* heet water
* eventueel een lepeltje honing

Zo maak je het:

Rijg de schijfjes gember en sinaasappel aan een satéprikker. Leg de prikker met gember en sinaasappel in je theeglas en vul het glas met heet water. Houd je van zoet, dan kun je nog wat honing toevoegen. Vervolgens laat je de thee nog even trekken en klaas is Kees.

Tip: Gemberthee is ook lekker met kaneel en citroen of met een takje munt

En waar zo’n glaasje gemberthee nu goed voor is?

Maagzuur of misselijkheid

Last van maagzuur of misselijkheid? Een kopje gemberthee helpt. Gember neutraliseert namelijk het zuur en kalmeert de maag.

Tip! Lange autoreis voor de boeg? Gember wordt soms preventief genomen bij wagenziekte. 

Vol gevoel

Een voordeel van gember is dat je eerder het gevoel hebt dat je vol zit. Daardoor eet je dus minder. Een goede reden om zo nu en dan een glas gemberthee te drinken.

Een frisse adem

Heb je wel eens last van een slechte adem? Naast een gezonde mondhygiëne, helpt ook het drinken van gemberthee. De gember reinigt het gehemelte, waardoor de mond fris aanvoelt en vrij is van nare geurtjes.

Pijnlijke spieren

Gemberthee verbetert niet alleen je doorbloeding het helpt ook bij gevoelige en pijnlijke spieren. Of je nu spierpijn hebt of hoofdpijn kan gemberthee helpen het ongemak te verlichten.

Lees ook:

- 5 handige trucjes om een wesp op afstand te houden

- Tip! Bewaar het water van je gekookte eieren voor je planten

- Handig stappenplan om gekrompen kleding te herstellen