Kip in parmezaanroomsaus met spinazie en zongedroogde tomaatjes
Een lekkere zelfgemaakte maaltijd hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze kip in een geurige parmezaanroomsaus staat zo op tafel.
Voorbereiding: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Voedingswaarde: calorieën: 571kcal | eiwit: 46g | vet: 38g | koolhydraten: 10g
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 100 g half zongedroogde tomaatjes, op olie
- 4 kipfilets
- 2 tl kipkruiden
- 500 ml room
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 300 g verse spinazie
Instructies
- Pel de knoflook en snijd fijn.
- Schenk wat olie van de half zongedroogde tomaatjes in een diepe pan. Voeg de knoflook toe en bak 2-3 min.
- Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met peper, zout en kipkruiden.
- Bak de kipfilets aan beide kanten 3-4 min. tot goudbruin. Voeg dan de room en de Parmezaanse kaas toe, roer en voeg de tomaatjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 20-25 min. garen op een zacht vuurtje. Voeg dan de spinazie toe, roer door de saus en serveer. Lekker met zuurdesembrood erbij.
Dit recept word je aangeboden door delicious.magazine. Ben jij een thuiskok in hart & nieren? Dan ben je – net als 80.000 andere thuiskoks – aan het juiste culi-adres bij delicious.magazine. Bezoek de website van delicous.magazine en wordt geïnspireerd met heerlijke recepten, culinaire hotspots, tips & tricks voor in de keuken, stap-voor-stap video’s én ontvang speciale aanbiedingen.
Auteur: delicious. Recepten, styling, foodstyling: Manon van Aerschot, fotografie: Manon Hendrickx