Kabeljauw met mediterrane groenten
HoofdgerechtRecepten

Kabeljauw met mediterrane groenten

Dit is het favoriete recept van een van onze collega’s van de Huishoudbeurs! De Kabeljauw met mediterrane groenten is lekker voor een feestmaal, maar kan ook heel goed op een doordeweekse dag.

Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden, fijngehakt
  • 3 tomaten, ontveld en in blokjes
  • Versgemalen peper, zout
  • 300-400 g kabeljauwfilet
  • 3 eetlepels crème fraïche
  • 2 eetlepels (versgeraspte) Parmezaanse kaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en de knoflook even aan. Bak de blokjes courgette met de Provençaalse kruiden heel even mee. Schep van het vuur af de blokjes tomaat erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe. Vet een ovenschaal in en schep een derde van de groente op de bodem. Wrijf de kabeljauwfilet in met peper en zout en leg de vis op de groente. Schep de rest van de groente erover. Strijk de crème fraiche erover uit en bestrooi het geheel met de parmezaanse kaas. Zet de schaal in de oven en laat de kabeljauw in ca. 20 minuten gaar worden. Lekker met rijst of aardappelpuree. Geniet!

Ontvang de leukste info & tips rechtstreeks in je mailbox!