Huishoudbeurs 2020 Beeldmateriaal

Best bezochte weekend in jaren voor De Huishoudbeurs

dinsdag, 21 februari 2023

Amsterdam, 20 februari 2023 – Met iets meer dan 33.000 bezoekers heeft De Huishoudbeurs het best bezochte openingsweekend in jaren achter de rug. De 76e editie van het lifestyle-evenement ging zaterdag 18 februari in RAI Amsterdam onder zeer grote belangstelling van start.

Volgens evenementdirecteur Danielle Meester kwamen afgelopen weekend mensen uit heel Nederland naar Amsterdam om Huishoudbeurs 2023 te bezoeken. “Op zowel zaterdag als zondag hebben we de deuren eerder geopend, omdat de bezoekers al vroeg op de dag in groten getale aanwezig waren. Dat de mensen massaal weer naar De Huishoudbeurs komen, toont aan dat ze het gemist hebben de afgelopen jaren.”

‘Trucksimulator’
De Huishoudbeurs keerde zaterdag na drie jaar afwezigheid officieel terug. Bij het erotische rad van fortuin van EasyToys was het dringen geblazen. Ook Corendon trok met de papieren vliegtuigjes waarmee je een vakantie kon winnen veel bezoekers. Verder was het druk op het boekenplein, waar onder meer Ivo Niehe en Bobbi Eden hun boeken signeerden. Ook de roller disco en jumping fitness konden op veel belangstelling rekenen, net als de optredens van Xander de Buisonjé en Wolter Kroes. “We kijken terug op een zeer geslaagd openingsweekend”, aldus Meester. “Het was op beide dagen tot het allerlaatste moment overal druk. In het theater vielen onder meer de sessies over beleggen voor vrouwen en de bespaartips van Gierige Gerda in de smaak bij de bezoekers.”

Wat ook de aandacht trok op Huishoudbeurs 2023 was de ‘trucksimulator’ van transportbedrijf Cornelissen Groep. Door middel van virtual reality konden bezoekers ervaren hoe het is om in een vrachtwagen te rijden. Na het eerste weekend had Cornelissen Groep al ruim veertig aanmeldingen van potentiële nieuwe vrachtwagenchauffeurs.

Speciaal tarief
Huishoudbeurs 2023 duurt nog tot en met vrijdag 24 februari. Meester verwacht ook de komende dagen nog een groot aantal bezoekers. “We gebruiken deze editie voor het eerst alleen nog dagkaarten. Voor de rustigere dagen maandag, dinsdag en woensdag werken we met een goedkoper tarief om de bezoekers beter te spreiden. Op donderdag en vrijdag is er ook nog een avondsessie. We zien dat dit concept aanslaat. De ticketverkoop verloopt goed. We verwachten in totaal ongeveer 125.000 bezoekers te mogen verwelkomen.”

Over De Huishoudbeurs
De eerste Huishoudbeurs vond plaats in 1950 in de Houtrusthallen in Den Haag. Omdat het evenement in de beginjaren meerdere keren per jaar werd georganiseerd, is het nu toe aan de 76e editie. De eerste editie van de Huishoudbeurs was een ‘toonkamer’ van nieuwe producten, een plek waar maatschappelijke instituties en groeperingen een podium kregen en waar nieuwe ontwikkelingen en trends zichtbaar werden. In de tussenliggende jaren is er veel veranderd. Anno 2023 is De Huishoudbeurs een lifestyle-evenement voor alles wat zich afspeelt in het leven van de vrouw. Jaarlijks vinden ruim 150.000 vrouwen hun weg naar de RAI voor De Huishoudbeurs. Hiermee is dit het best bezochte consumentenevenement van Nederland. De 76e editie duurt nog tot en met 24 februari 2023.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Koolhoven & Partners: huishoudbeurs@koolhovenenpartners.nl of 085-4017175.