Body & Mind

8x wat je wel en niet moet eten om je haar glanzend en gezond te houden

maandag, 8 oktober 2018

Om zijdezacht en gezond haar te krijgen en te houden is er meer nodig dan het gebruik van bepaalde shampoos, conditioners en haarmaskers. Wat je eet kan namelijk ook van grote invloed zijn op de conditie van je haar. Weten wat je wel en niet moet eten voor een mooie haardos? Wij maakten een handig overzicht!

Wél eten:

Oesters: zijn een goede bron van zink. De zink die in oesters zit houdt de haarklieren, die talg produceren, in stand waardoor je haar niet droog wordt.

Spinazie: van spinazie wordt je haar sterker, De bladgroente is namelijk een goede bron van ijzer, zink, kalium en calcium.

Eieren: door vitamine D en biotine helpen eieren niet alleen bij bevordering van de haargroei maar voorkomen ze ook dat je nagels breken. Handig!

Zalm: is rijk aan omega 3-vetzuren, dit is erg belangrijk om je lokken gezond te houden en haaruitval te voorkomen.

Vlees: eiwitten zijn essentieel om je haar glanzend te houden. Krijg je niet genoeg eiwitten binnen? Dan zullen er minder eiwitten beschikbaar zijn voor je haarzakjes, waardoor je droog haar krijgt wat makkelijk breekt.

Niet eten:

Makreel: is gezond in kleine porties. Als je er te veel van eet kan het slecht zijn voor je haar. Makreel bevat namelijk kwik, wat ervoor kan zorgen dat je haar uitvalt.

Suiker: vertraagt de opname van eiwitten door je lichaam, welke juist essentieel zijn voor gezond haar.

Alcohol: vermindert de hoeveelheid zink in je lichaam. Hierdoor droogt je haar uit waardoor het kan breken. Jammer, maar helaas minder wijntjes drinken in het weekend ;)

Wat eet/gebruik jij om je haar gezond te houden?


Ook leuk om te lezen:

DIY: Haarmasker