Life & Living

Solo op stedentrip? Doen!

zondag, 13 oktober 2019

Solo op stedentrip saai? Helemaal niet. De kenners van time to momo noemen een stedentrip in je eentje juist het ultieme cadeau aan jezelf. Slenter door de straten, strijk neer op een terras, luister naar het geroezemoes van de locals en verken op je gemak dat mooie museum. Niks moet, alles mag!

Vooral met de tips van de time to momo-locals haal jij alles uit je solo-stedentrip. Lees hier wat de gaafste steden zijn om in je eentje te ontdekken.

Barcelona

In het zonovergoten Barcelona voel je je nooit alleen. Hier is er altijd wel iets te beleven. Van het historische centrum, de hippe wijken El Born en Sant Antoni tot de oude vissersbuurt bij de haven. Het fijne klimaat en de stranden zorgen door het hele jaar heen voor een relaxte sfeer. Je solo-stedentrip naar Barcelona is dan ook echt me-time. Die tapas en pintxos zijn stiekem ook veel te lekker om te delen, toch? Lees hier de tofste insidertips van local Annebeth.

Dublin

In Dublin is het altijd gezellig, misschien juist wel als je alleen bent! Wandel door de authentieke wijk Temple Bar, kies een toffe pub uit en geniet van een goede pint Guinness. Wedden dat je binnen de kortste keren zit te kletsen met de locals? Deze no-nonsensestad is meerdere keren uitgeroepen tot vriendelijkste stad van Europa. Dit maakt het een ideale bestemming voor een solo-stedentrip. Wil je weten waar je die echte Ierse sfeer voelt? Neem een kijkje op de blog van local Evelien.

Antwerpen

Nog nooit helemaal in je uppie op stedentrip gegaan? Voor een eerste solo-stedentrip is Antwerpen de ideale stad. Niet te ver weg, maar toch een stad met internationale allure. Hoewel het voor locals aanvoelt als een dorp, heeft 't Stad evenveel te bieden als een metropool. Eet heerlijke wafels als ontbijt, ga op een shopping spree in het Modekwartier en pik onderweg een paar must-sees mee. Local Marie laat je zien waar je moet zijn.

Rome

There's no place like Rome! De Eeuwige Stad is een waar openluchtmuseum; hier vind je op elke straathoek wel iets bijzonders. Van de overblijfselen van de oudheid tot de beste pizza. Dat maakt het tot zo'n toffe stad om in je eentje te ontdekken. Local Liselotte vertelt je waar je de hipste en mooiste plekken vindt.

Meer lezen?
- Haal alles uit je stedentrip!