Home & Garden

Vacuüm gezogen glazen? Met deze 3 trucjes haal je ze zonder te breken weer uit elkaar

donderdag, 25 juli 2019

Stapel jij altijd je glazen? Dan is het vast wel eens gebeurd dat je glazen vacuüm zuigen. Vervelend, want hoe krijg je je glazen dan nog uit elkaar, zonder dat ze breken?

Met deze 3 trucjes krijg je je vacuüm gezogen glazen zonder schade weer los van elkaar.

1. Warmte en kou

Doe zout, ijsblokjes en koud water bij elkaar in het binnenste glas en laat het even staan. Vervolgens vul je je gootsteen met warm water (mag best wel heet zijn). Zet nu heel voorzichtig het buitenste glas met alle andere glazen hierin. Het binnenste glas zal nu samentrekken door de kou, terwijl het buitenste glas zal uitzetten door de hitte. Voilà, dikke kans dat je vacuüm gezogen glazen nu zo uit elkaar kunt halen.

2. Vriezer

Een ander trucje is om je glazen een minuut of vijftien in de vriezer te leggen. Na een kwartier haal je de glazen uit de vriezer en laat je warm water over het onderste glas lopen. Ook nu zorgt het verschil tussen warm en koud ervoor dat je glazen loslaten.

3. Olijfolie of afwasmiddel

Geen succes met bovenstaande tips? Pak er dan wat olijfolie of afwasmiddel bij. Spuit het spul tussen de gestapelde glazen en probeer er heel voorzichtig wat beweging in te krijgen.

Heb jij nog andere trucjes om vacuüm gezogen glazen los te krijgen?

Dit is ook handig:

- 5 handige trucjes om een wesp op afstand te houden

- Hoe vaak moet je je beddengoed verschonen?

- De tv schoonmaken: zo pak je het aan...