Life & Living

Vakantie in eigen land: unieke verblijven in zes provincies

woensdag, 13 april 2022

Unieke plekjes zijn over de hele wereld te vinden. Maar, je hoeft niet ver weg te gaan, Nederland heeft heel veel te bieden. Vakantie in eigen land is minstens net zo leuk! Voor Noord-Holland, Flevoland, Brabant, Overijssel, Gelderland en Groningen hebben wij een top drie geselecteerd van bijzondere verblijven. Volgende maand volgen we de unieke verblijven van de andere zes provincies!

Unieke verblijven in Noord- Holland

Buitenhuizen: Tiny house, klein maar fijn
Tiny houses worden steeds populairder, ook om in te verblijven tijdens de vakantie. Dit kleine, volwaardige en vrijstaande verblijf is geschikt voor twee personen en is van alle gemakken voorzien.

Bekijk het verblijf hier

Julianadorp: Strandhuisje, maar dan ook echt midden op het strand
Dit vrijstaande beach house is echt perfect als je wakker wilt worden en direct zand tussen je tenen wilt voelen. Wij hebben vernomen dat je in Julianadorp ’s avonds zeehonden kan spotten, wat je verblijf extra uniek maakt.

Bekijk het verblijf hier

Amsterdam: Kraanhotel, oude scheepsbouwkraan met jacuzzi
Dit verblijf is niet voor mensen met hoogtevrees! In deze oude scheepskraan slaap je niet alleen op maar liefst 50 meter hoogte, maar bubbel je ook in de jacuzzi! Alleen al voor het uitzicht moet je dit verblijf geprobeerd hebben.

Bekijk het verblijf hier

Unieke verblijven in Flevoland

Almere: Waterbubbel, bubbelend op het water
De tweepersoons waterbubbels drijven op het water. Doordat de zogenoemde ‘pod’ klein, minimalistisch maar zeer knus is, ervaar je een echt kampeergevoel, maar dan anders.

Bekijk het verblijf hier

De Kemphaan: Hangmat, zelf je boom uitzoeken en slapen maar
Misschien wel het meest unieke verblijf uit dit lijstje: overnachten in een hangmat. Het schijnt nog gezond te zijn ook! Naast de hangmat krijg je ook een ‘tarp’ zodat je droog blijft mocht het regenen. Ook krijg je een kist om je spulletjes in op te bergen. Kies je boom, hang de hangmat op en je bent klaar.

Bekijk het verblijf hier

Biddinghuizen: Waterlodge, vakantieboot
Deze waterlodge is een combinatie van een stacaravan en een woonboot, maar dan niet-normaal-luxe. Met een gemeubileerd privéterras kun je op je waterlodge echt lekker genieten.

Bekijk het verblijf hier

Unieke verblijven in Brabant

Berkel-Enschot: Wellness huisje, waar privé echt privé is
Dit voormalige stationskoffiehuisje uit 1881 is omgetoverd tot een parel van een vakantiehuisje, waar je met zijn tweeën kan genieten van een complete privé wellness. Tijdens jullie verblijf is er verder niemand aanwezig. Als je de vier schaapjes in de tuin niet meetelt.

Bekijk dit verblijf hier

De Kraaijenbergse Plassen: Hackfort, prachtig van binnen en van buiten
Deze zespersoons chalet aan het water is gelijkvloers en dus geschikt voor iedereen! De grote ramen brengen veel natuurlijk licht en warmte binnen. Zowel de buiten- als binnenkant van dit hackfort is prachtig en alleen daarom al een overnachting waard.

Bekijk het verblijf hier

Uden: Boslodge, op avontuur in de natuur
Dit unieke verblijf is een combinatie van een safaritent en een boomhut. Door de luxe faciliteiten in en rondom je lodge krijg je een echt glamping gevoel. Bonus: onbeperkt toegang tot de natuur.

Bekijk het verblijf hier

Unieke verblijven in Overijssel

Reestervallei: familievilla
Wanneer je een uniek verblijf zoekt voor een vakantie met de hele familie, moet deze vrijstaande villa op je lijstje staan! Deze prachtige villa biedt luxe en comfort voor iedereen die mee is. Omringt door prachtig groen, waardoor je ultiem van je verdiende rust kunt genieten.

Bekijk het verblijf hier

Deventer: Slapen in een kelder, een echte WAUW-factor
Midden in het historische centrum van Deventer vindt je een atelier dat gebruikt wordt al galerij. Wanneer je in deze middeleeuwse kelder gaat overnachten, waan je jezelf in een levensecht sprookje.

Bekijk dit verblijf hier

Enschede: Pipowagen met jacuzzi
De mooiste pipowagen van Nederland: afkomstig uit Roemenië en helemaal handgemaakt. Deze ‘gypsy woonwagen’ voldoet aan al je verwachtingen. Wanneer je de sauna en jacuzzi erbij boekt, kun je hiervan ongestoord genieten in je privé tuin.

Bekijk dit verblijf hier

Unieke verblijven in Gelderland

Ede: Superior suites met jacuzzi, de mooiste suites van Nederland
Wanneer je overnacht in één van de 12 award-winning suites, wil je gebruik maken van de verleidelijke XXL bubbelbaden. Door het prachtige interieur kom je je suite niet zo snel meer uit. Extra veel bubbelen dus!

Bekijk het verblijf hier

De Hooge Veluwe: Tiny loft, de naam verraadt het al
Dit tiny house is, zoals de naam weggeeft, ingericht als een loft. Er is één ruimte waarin alles samenkomt. Door de open woonkamer, keuken en slaapkamer is dit een zeer sfeervol verblijf. Maar ook buiten kun je genieten van de luxe: door het terras met comfortabel tuinmeubilair kan je voluit genieten.

Bekijk dit verblijf hier

Arnhem: Oude kerktoren, de oudste kerktoren van Arnhem
In de oudste kerk van Arnhem zijn in de twee torens een aantal exclusieve verblijven gerealiseerd. Deze kerk heeft een geschiedenis dat teruggaat naar 1315! Niet alleen maakt de leeftijd van dit verblijf de overnachting uniek, ook het interieur en exterieur zijn parels om te zien.

Bekijk het verblijf hier

Unieke verblijven in Groningen

Oldehoven: Iglo, maar dan op zijn Grönnegs
In Oldehoven staan stro iglo’s voor 2 of 4 personen. Deze iglo’s zijn volledig ingericht, hebben een eigen terras en picknicktafel. De matrassen zijn gemaakt ook van stro gemaakt. Om in een unieke iglo te slapen hoef je dus niet helemaal naar de Noordpool te reizen!

Bekijk dit verblijf hier

Noordbroek: Kerk, voor de holy night’s
Midden in de kerk kun je overnachten in een doorzichtige koepel, waardoor je warm en comfortabel kan genieten van de kerk met prachtige Middeleeuwse muur- en gewelfschilderingen. Je beleeft hoe dan ook een unieke nacht in deze kerk.

Bekijk dit verblijf hier

De Ennemaborg: Scandinavische blokhut, binnen en buiten bestaat uit één kleur
Deze vrijstaande blokhut ligt op een landgoed met maar liefst 30 Konikpaarden. Vanuit de woonkamer heb je vanuit alle kanten uitzicht op het bos en deze grote grazers. Buiten de blokhut vind je een zwemvijver en tegen betaling kan je gebruik maken van de sauna.

Bekijk dit verblijf hier