Traybake-Gnocchi_preview-1 (1)
Traybake Gnocchi

Traybake met gnocchi, pesto, bimi en tomaat

Ook al kunnen we – met wat geluk – nog flink nazomeren, je kent ongetwijfeld ook dat tikje weemoedige gevoel van na de vakantie, terug naar het ‘gewone’ leven. Omdat dat al moeite genoeg kost, helpen we je graag met maar liefst easy gerechten die je in een half uur op tafel zet en allemaal even lekker.

Zo maakt Julie, in het september-nummer van delicious. magazine stoof, traybake, pulled chicken en pasta en in het weekend een zalmzijde. Manon presenteert soep, quiche of pita’s, eenvoudiger kán bijna niet. Ga je liever voor makkelijke noedels, volg dan Pippa’s recepten.

Ben je juist helemaal toe aan herfstige smaken? Comfortfood is altijd welkom, bij iedereen. En dus kun je nooit genoeg van dit soort recepten hebben. Download nu 10 GRATIS recepten van foodmagazine delicious & geniet van deze verwarmende gerechten!

 

Recept: Traybake met gnocchi, pesto, bimi en tomaat

Aantal 4 personen | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans | lactosevrij, vegetarisch

De pesto in dit recept is de bom en ook heerlijk door pasta pesto of als dip op de borrelplank! Eigenlijk zitten we hier een potje te liegen, want er komt niet eens basilicum om de hoek kijken… Je maakt de 'pesto' met gekonfijte citroen, parmezaan, amandelen en waterkers. Give it a try, want het is fantastisch fris en hartig tegelijkertijd.

Oja, hadden we al gezegd dat deze traybake in een half uurtje op tafel staat? Ideaal als je thuiskomt na de dinsdag-donderdagdrukte. 

Voorbereiding: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten

 

Ingrediënten

500 g gnocchi

200 g bimi

5 el olijfolie + evt. extra

1 courgette, in dunne linten

30 g gekonfijte citroen

1 teen knoflook

40 g Parmezaanse kaas

40 g geroosterde amandelen

75 g waterkers

180 g zongedroogde tomaten, uitgelekt

 

Instructies

Verwarm de oven voor op 220°C. Schep de gnocchi en bimi op een met bakpapier beklede bakplaat om met 2 el olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster ± 15 min. in het midden van de oven. Voeg halverwege de baktijd de courgettelinten toe en schep om.

 

Pureer de gekonfijte citroen, knoflook, Parmezaanse kaas, amandelen, ¾ van de waterkers en de rest van de olijfolie tot een gladde pesto. Voeg eventueel extra olijfolie toe als de pesto te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de zongedroogde tomaatjes en de pesto door de gnocchi en de bimi. Garneer met de rest van de waterkers.

Voedingswaarde: calorieën: 660kcal | eiwit: 21g | vet: 28g | koolhydraten: 76g

Dit artikel van delicious. wordt je aangeboden door Roularta Media Nederland, contentpartner van De Huishoudbeurs. delicious. inspireert jou op het gebied van heerlijke recepten, culinaire hotspots, tips & tricks voor in de keuken, stap-voor-stap video’s én speciale aanbiedingen. Ben jij een thuiskok in hart & nieren? Bezoek dan de website van delicious