Home & Garden

5 trucjes om handdoeken zacht te maken en te houden zónder droger

dinsdag, 11 september 2018

Dat je handdoeken heerlijk zacht worden in de droger is voor de meeste mensen geen raadsel meer, maar wat als je geen droger hebt? Met deze vijf tips blijven je handdoeken zacht, zónder gebruik van de droger.

1. Koop handdoeken van goede kwaliteit

Misschien een cliché, maar handdoeken van goede kwaliteit gaan daadwerkelijk langer mee en blijven langer zacht. Zorg er voor dat je handdoeken koopt die volledig van katoen zijn gemaakt en die lekker dik zijn qua stof.

2. Niet strijken

Van strijken worden je handdoeken misschien wel iets zachter, maar door de hitte raken de vezels beschadigd. Hierdoor zullen de handdoeken minder goed water opnemen waardoor ze slechter drogen, sneller slijten en dus minder lang zacht blijven.

3. Droog ze buiten aan de waslijn

Laat je handdoeken buiten in de wind aan de waslijn wapperen. Het kost niets en de frisse geur van buiten krijg je er gratis bij. Door de wind worden de handdoeken zachter dan wanneer ze stil aan een rekje hangen.

4. Een sopje van citroensap, appelazijn en water

Leg je handdoeken, voordat ze in de wasmachine gaan, in een bak koud water en voeg hier een scheutje citroensap en appelazijn aan toe. Maak je geen zorgen over de geur, die verdwijnt zodra je de handdoeken in de wasmachine wast.

5. Opbergen

Sla je handdoeken nog eens uit voordat je ze opbergt. Zorg dat ze ‘soepel en luchtig’ worden opgeborgen. Probeer de handdoeken met wat extra ruimte in de kast te leggen, als ze opgepropt in de kast liggen, blijft er van de donzige luchtigheid niet veel over.

Ook handig:

- Stinkende wasmachine? Zo los je het op

- gele zweetvlekken uit witte t-shirts verwijderen