Life & Living

Dit zijn de leukste spelletjes op afstand tijdens kerst

vrijdag, 11 december 2020

We zijn alweer aan het einde van 2020 gekomen, de feestmaand is begonnen. December staat voor gezelligheid en warmte. Of dit nu is vanwege vrienden, familie, films, spelletjes warme chocomelk en glühwein, de gezellige lichtjes overal of het heerlijke eten. Dit jaar kunnen we minder samen komen, maar spelletjes kunnen we gewoon nog spelen!

Wij verzamelden de leukste spelletjes op afstand via apps deze kerst.

Spelletjes op afstand

 1. Online escaperoom
  Escaperooms waren in tijden niet zo populair als de afgelopen jaren. Bij een escaperoom kom je samen met een team in een kamer terecht en moet je aan de hand van het oplossen van raadsels en puzzels samenwerken om de escaperoom weer uit te komen. Je hebt een beperkte tijd waarin je verschillende mysteries, raadsels en puzzels moet oplossen. Met cryptische beschrijvingen kom je steeds een stukje verder bij de ‘sleutel’ terecht om de kamer te verlaten. Mocht je goed zijn in puzzels, betekent dit zeker niet dat dit een eitje is! Denk jij dat je dit aan kan samen met je team? Probeer het deze kerst is online en veilig uit!

 2. Wordfeud (app iOs & Android)
  Het is al weer even geleden dat Nederland verslaafd was aan deze app. Het goede nieuws? Het spelletje bestaat nog steeds! Gebaseerd op Scrabble leg je woorden en krijg je daar punten voor. Het leuke van de app? Via de chatfunctie kan je Je kunt iemand uitdagen en samen het spelletje aan gaan. Met de chatfunctie kun je met elkaar chatten, elkaar complimentjes geven of de tegenstander erop wijzen wat hij of zij verkeerd heeft gedaan. Kortom, een ideaal spel om samen te spelen.

 3. Houseparty (app iOs & Android)
  Houseparty is een app die al sinds 2016 bestaat, maar nu handiger dan ooit is! Via deze app kan je videobellen en virtuele feestjes geven. En wat deze app nou echt zo leuk maakt: je kan er vele spelletjes op afstand spelen. Er zijn verschillende spellen die je wellicht bekend voorkomen, zoals 'Wie ben ik?', 'Pictionary' of 'Cards agains humanity'. Hoewel het natuurlijk gezellig kan zijn, kan het handig zijn om een 'besloten' Houseparty-groep aan te maken. Om te voorkomen dat iedereen zomaar kan 'inbreken'.

 4. Trivia Crack! (app iOs & Android)
  Een app die ook al enkele jaren op de markt is. De app lijkt op het bordspel Triviant. Het is mogelijk om vrienden en familie uit te dagen om de hersenen eens te kraken. In de app worden er vragen gesteld in zes verschillende categorieën: aardrijkskunde, entertainment, geschiedenis, kunst, sport, wetenschap en een speciale: de kroon. Wie weet het meeste?

 5. Happening (app iOs & Android)
  Een Nederlandse toevoeging aan deze lijst is de app Happening. Ook met deze app kan je virtuele feestjes geven en spellen spelen. Er kan worden gechat en groepen worden aangemaakt. Het leukste? Er zijn spelletjes als Ranking The Stars, Selfie-time (waarmee je punten kan verdienen), dammen, Risk en ga zo maar door. Deze app heeft zoveel mogelijkheden, zeker het proberen waard.

 6. De slimste mens (app iOs & Android)
  Het gelijknamige TV-programma kennen we allemaal wel. Dit kan je ook online tegen familie en vrienden spelen om nu eindelijk te beslissen wie de slimste is van het gezelschap! Hier heb je dezelfde spellen als op tv: 3-6-9 ronde én de Open Deur Ronde.

 7. Uno (app iOs & Android)
  Een bekend kaartspel dat vele waarschijnlijk ook wel thuis hebben liggen is het spel Uno. Het kaartspel is tegenwoordig ook online te spelen via de gelijknamige app. Via de app kan je samen met je vrienden het spel spelen. Om het nog interactiever en gezelliger te maken is het mogelijk om spraakmemo’s te sturen wanneer je bij ‘UNO’ hebt! 

Vele bordspellen zijn deze dagen natuurlijk online te spelen! Wat dacht je van het welbekende Rummikub (Rummikub) of Draw Something (Pictionary). Ook de website boardgamearena.com biedt verschillende bord- en kaartspellen online aan om tegen je vrienden te spelen. Denk bijvoorbeeld aan hartenjagen, yahtzee of Keezen.

Toch liever offline spelletje?

Mocht je toch een bordspel willen doen, kies dan om een bordspel via videobellen te spelen! Kies een spel wat iedereen thuis heeft zoals bijv. 30 seconds. Zorg dat iedereen kaartjes en het bord bij de hand heeft. Op deze manier kan er alsnog op een fysiek bord, maar met afstand worden gespeeld.

Extra tip

Netflix party is dan wel geen spelletje wat je kan spelen met vrienden of familie, maar op deze manier kan je wél samen een film kijken, zonder fysiek samen te komen. Netflix Party is te downloaden in chrome-browser. Hierdoor kan je tegelijkertijd een film of serie kijken. Via de chatfunctie valt er zelfs met elkaar te kletsen! Ook eens fijn, dat er niemand hardop doorheen praat ;-)

Ook leuk:

- Heerlijke ideeën voor het kerstmenu
- Het beste cadeau? Een parfum abonnement!
- Zo houd je kamerplanten blij in de winter