Life & Living

Mieren bestrijden: zo pak je het aan

maandag, 29 juli 2019

Mieren: vooral met het mooie weer kunnen ze vreselijk veel overlast veroorzaken in huis en tuin. Hoe kom je zo snel mogelijk van een mierenplaag af en wat kun je doen om mieren te bestrijden?

Wij delen 5 handige trucjes om af te rekenen met de mierenplaag.

Houd het schoon

Een mier houdt van zoet en van plakkerig. Een druppel jam of limonade kan genoeg zijn om een hele kolonie aan te trekken. Sop het aanrecht, de eettafel of tuintafel regelmatig af en zorg ervoor dat etensresten en gemorst drinken direct worden opgeruimd!

Kruimels

Niet alleen etensresten en drinken moet je direct aanpakken, vergeet ook de kruimeltjes op de grond niet! Kruimels zijn een magneet voor mieren. Goed vegen dus!

Dierenvoeding

Je zou het misschien niet verwachten, maar mieren smullen van de resten van dierenvoeding. Wees een mier altijd te snel af en laat dierenvoeding die niet is opgegeten niet te lang staan!

Huismiddeltjes

En wat als opruimen niet voldoen is en vegen, water en een dweil niets uithalen? Je kunt natuurlijk chemische bestrijdingsmiddelen kopen maar gelukkig zijn er genoeg huishoudelijke middeltjes die je kunt inzetten tegen een mierenplaag. Zo kun je bijvoorbeeld een munt- of lavendelplantje in de keuken neerzetten. Ook nootmuskaat is ook een echte mierenverdelger. Strooi wat van dit kruid in het nest of op de plek waar mieren het huis binnendringen et voilà, de mierenkolonie zal direct op de vlucht slaan. Ook uien, knoflook komkommer en koffiedik worden door mieren gevreesd

Koper

Last but not least, mieren houden niet van koper. Span een draadje of leg koperen muntjes op hun looproute en vooral bij de plek waar ze je huis binnenkomen.