Home & Garden

Met deze 9 tips haal je de lente in huis

vrijdag, 27 maart 2020

Met de lente in het vooruitzicht kijken we weer uit naar langere dagen en avonden en vooral zon en licht. Met de frisse Hollandse lente dagen is het heerlijk vertoeven in en buiten huis. Tijd dus om de lente in huis te halen met deze handige en makkelijke tips.

Tip 1. Poetsen maar!

Uiteraard beginnen we het liefst met een grote voorjaarsschoonmaak. Na de knusse winter kan het geen kwaad om het huis eens even goed te luchten. Gooi die ramen en deuren open, klop de vloerkleden en kussens uit. Wissel de zitkussens van de bank om als dat kan, daarmee voorkom je zitkuilen. Lap de ramen eens goed en vergeet niet een doek over omlijstingen en plinten te halen.

Tip 2. Ruim je kledingkast op

Echte dikke winterkleding eruit, zomerse outfits erin. Bedenk bij het uithalen en opbergen van de winterkleding meteen of je het eigenlijk afgelopen winter ook echt gedragen hebt. Zo niet, dan kan het in principe weg. Geef het aan een vriendin of breng het naar een tweedehandswinkel. Zij blij, jij een up-to-date wintercollectie en een opgeruimde kast. Vergeet ook niet een heerlijk geurzakje of geurkaarten in je kast te hangen.

Tip 3. Update je inrichting

Een van de gemakkelijkste updates voor thuis met groot effect is het herinrichten van bijv. de woonkamer. Een eenvoudige aanpassing kan een groot verschil maken en het hele uiterlijk van een kamer veranderen. Draai de bank eens een kwartslag, verplaats de TV naar de andere kant van de kamer of zet de koffietafel of boekenkast eens op een andere plek.

Tip 4. Kleurrijk geheel

Het toevoegen van kleur doet veel voor je interieur. Geen zorgen, de lente zit ‘m ook in details. Dus die muur hoeft niet meteen helemaal mintgroen (aan de andere kant: waarom ook niet!), maar geef dat plankje in de keuken, dat ladekastje of die oude stoel eens een likje verf. Koop gekleurde kaarsen, hang een mooie rijkgekleurde foto of schilderij op en vergeet die vaas bloemen natuurlijk niet.

Tip 5. Bloemen, bloemen, bloemen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, en in de lente is er natuurlijk geen ontkomen aan: bloemen! Haal een gezellige bos bloemen in huis en zet deze op een centrale plek in huis. Of verdeel de bos over kleine vaasjes die overal in huis terugkomen (vergeet ook niet het toilet). Typische lentebloemen zijn o.a. roze of blauwe hyacinten, gele narcissen, tulpen, blauwe druifjes, ranonkels of een mooie bloesemtak!

Tip 6. Nieuwe kussenhoezen & plaid

In de winter gebruiken we vaak donkere kleuren en warme dikke stoffen zoals wol en velours. Niet echt frisse lente stoffen, update je kussenhoezen & plaids en ga voor natuurlijke stoffen, zoals katoen of linnen. Pastelkleuren doen het altijd goed in het voorjaar en zijn mooi te combineren met grijze tinten of aarde tinten.

Tip 7. Ticket to the tropics

De lente is fris, fleurig en groen! Door meer groen in huis te halen, zorg je meteen voor dat frisse lentegevoel. Ga voor een mooie kamerplant in de hoek van de kamer of kruidenplantjes in de keuken. Maar ook een kussenhoes met botanische print, een hangplant of mooie botanische plaat aan de muur doen veel.

Tip 8. Paas-proof

Haal weer eens een paastak in huis en versier deze met kleine strikjes of vogeltjes. Of ga voor subtiele paasmakers, zoals een stel eivormige vaasjes naast elkaar of een glazen stolp met een paashaasje eronder.

Tip 9. Vergeet de tuin of het balkon niet

Begin met een goede poetsbeurt, haal het tuinmeubilair weer uit de schuur en creëer een gezellig zithoekje. Misschien wel met een mooi buitentapijt, of een gezellige lampjesslinger!

Ook leuk:

- Dit moet je weten over de voorjaarsschoonmaak
- Stinkende gootsteen? 3 tips!
- 5x heerlijke recepten voor het paasontbijt