Life & Living

Zo geef je jezelf een manicure

donderdag, 12 juli 2018

Naar de nagelstudio voor een manicure of pedicure… Het is puur genieten! Tijd is vaak wel een dingetje, want wanneer laat je drukke agenda het toe? Om nog maar te zwijgen over het feit dat het ook flink wat geld kost. Wij hebben hét stappenplan om zelf een manicure (of pedicure, zelfde principe) te doen. Met wat oefening ben jij binnen no-time een pro in manicures!

Wat heb je nodig?

  • Nagellakremover
  • Wattenschijfjes/staafjes
  • Nagelknipper
  • Nagelvijl
  • Polijstblokje, ook wel bufferblokje (optioneel)
  • Zachte scrubcreme
  • Nagelriemolie
  • Bokkenpootje
  • Handcreme
  • Nagellak (base coat, kleur en top coat)

Stap 1. Begin met een schone lei

Voordat je aan de slag gaat, zorg je dat je nagels helemaal schoon zijn. Gebruik hiervoor nagellakremover (het liefst zonder aceton, dit kan namelijk best hard zijn voor je huid) en wattenschijfjes. De hardnekkige restjes aan de randjes krijg je goed weg met een wattenstaafje.

Stap 2. In vorm brengen

Als je nagels erg lang zijn, is het handig om eerst met een nagelknippertje je nagels in de gewenste lengte te knippen. Breng met een vijl vervolgens je nagels mooi in vorm. Vijl hierbij steeds van het zijkant naar het midden. Wees hierbij niet te ruw, anders verzwak je onnodig de zijkanten van je nagels. Eventueel kan je het oppervlakte van je nagels nog mooi polijsten met een speciaal polijstblokje/bufferblokje. Deze vervaagt ook lelijke gele vlekjes van het dragen van teveel donkere nagellak.

Stap 3. Handenbadje en scrub

Laat je handen 2 tot 3 minuten in warm water weken. Scrub vervolgens met een zachte scrub crème je handen, om dode en droge huidcellen te verwijderen. Spoel af en dep je handen droog.

Stap 4. Zorg goed voor je nagelriemen

Doe wat olie op je nagelriemen om deze te verzachten. Je nagelriemen moeten nu zacht genoeg zijn, om voorzichtig wat terug te duwen. Gebruik hiervoor een bokkenpootje. Door het terugduwen van de nagelriemen, lijken de nagelbedden een stukje groter. Het beste is om een bokkenpootje met een rubber topje te gebruiken, om te voorkomen dat je je nagelriemen onnodig beschadigt.

Stap 5. Hydrateren

Nu je handen gescrubd zijn en je nagelriemen weer zacht, is het tijd om je handen eens goed te verzorgen met een handcrème. Je handen hebben immers genoeg te verduren. Masseer de créme in en laat goed intrekken.

Stap 6. De base coat

Het lakken kan beginnen! Sla hierbij vooral de base coat niet over. Door het aanbrengen van een basecoat zorg je voor een egale oppervlakte, daarnaast helpt het verkleuring van je nagels voorkomen. Een dunne laag is genoeg.

Stap 7. Tijd voor kleur

Breng twee dunne laagjes nagellak aan. Zorg er voor dat de nagellak geheel droog is, voordat je de tweede laag aanbrengt. Om het helemaal als een professional aan te pakken (want dat is de bedoeling, toch? ;-)), breng de nagellak eerst midden, van boven naar beneden, aan en smeer vanuit de onderkant naar beide kanten. Belangrijkste bij deze stap is dat de laagjes zo dun mogelijk zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat je lak langer blijft zitten en mooi blijft. Daarnaast droogt het ook nog eens sneller!

Stap 8. De top coat

Door het aanbrengen van een top coat krijgen je nagels niet alleen meer glans, maar het helpt ook om kleine oneffenheden glad te maken. Eén laag is all you need. Een top coat is overigens ook perfect als je tussendoor je manicure of pedicure wat wil opfrissen.

Stap 9. Relax, zit stil en raak. niets. aan.

Vaak het moeilijkste gedeelte van thuis een manicure doen… Het wachten tot de lak goed gedroogd is. Dus hoppa op de bank, TV aan (wel voorzichtig de knopjes indrukken natuurlijk) en wachten maar.

Meer handige tips:

- DIY: knoop een plantenhanger

- Stappenplan: maak thuis jouw eigen wellness

- 5x zelf natuurlijke make-up maken