DIY

Make-up kwasten schoonmaken

maandag, 25 juni 2018

Gebruik je regelmatig make-up, dan is het belangrijk om ook regelmatig je make-up kwasten schoon te maken Maar waarom is dit zo belangrijk, hoe vaak en op welke manier reinig je je make-up kwasten nu het best?

Lees er meer over in deze blog. 

Viezigheid

Het is erg belangrijk om je make-up kwasten regelmatig goed schoon te maken. In een ‘vieze’ kwast kun je van alles terug vinden, van oude make-up resten tot bacteriën en huidschilfertjes. Het is dus niet echt fris om deze kwast elke dag te gebruiken. Daarnaast kun je met een schone kwast je make-up veel beter verdelen over je oogleden/gezicht.

Reinigen

Er zijn verschillende manieren om je kwasten te reinigen. Veel make-up merken bieden speciale ‘brush cleaners’, maar het kan ook met water en babyshampoo. Hiervoor gebruik je een kom met lauwwarm water en een beetje shampoo. Ga goed met je kwast door het water heen, spoel de kwast uit en laat 'm daarna goed drogen.

Een mengsel van olijfolie en afwasmiddel of desinfecterende zeep doet ook z'n werk. Het afwasmiddel of de zeep ontsmet de kwast en de olijfolie zorgt voor gevoede haartjes. Vergeet niet de kwast goed uit te spoelen met water en 'm dan te laten drogen.

Frequentie

Hoe vaak je je make-up kwasten reinigt is natuurlijk aan jezelf, maar hoe vaker je de kwast gebruikt hoe vaker je hem natuurlijk ook schoon moet maken. Wanneer je een make-up kwast elke dag gebruikt, wordt aangeraden om hem tenminste één keer per week goed te reinigen.

Tot slot nog een goede tip: zorg tijdens het schoonmaken én het drogen ervoor dat het hout van de kwast niet nat wordt. Je kwast kan hierdoor gaan rotten waardoor de haren uit de kwast zullen vallen.