DIY Body & Mind

Maak thuis je eigen spa-wellness

woensdag, 29 april 2020

Als je na een lange dag even wilt relaxen is het natuurlijk niet altijd een optie om à la minute naar de spa te gaan of jezelf te verwennen met een massage. Maar wat als wij je nou vertellen dat je ook thuis een ware spa kunt creëren. Hoe? Met onderstaand stappenplan helpen we je op weg. Dus...laat alles even voor wat het is en plan een relaxmoment voor jezelf in.

Stap 1. Wat heb je nodig?

Een homespa bestaat uit meer dan even snel je nagels lakken of een maskertje nemen. Het gaat om pure ontspanning. Zorg er daarom voor dat je alle spullen in huis hebt om je gezicht, haar, handen én voeten te behandelen.

Gezicht
Voor het gezicht beginnen we met een masker. Kies een masker met zachte boters, oliën en fruit voor een effectieve werking en stralende huid. Of ga voor DIY: maak je eigen gezichtsmasker.

Haar
Voor ieder haartype zijn er verschillende haarmaskers te vinden Check van tevoren welk soort haarmasker jouw haar nodig heeft.

Handen
Koop een goede (niet te harde of grove) scrub en handcrème. Een scrub verwijdert de dode huidcellen en zorgt ervoor dat jouw handen weer glad aanvoelen. Een goede handcrème bevat een hydraterende werking en is rijk aan plantaardige oliën. Ga je voor het complete pakket, zorg dan ook voor een mooie kleur nagellak.

Voeten
Voeten worden vaak vergeten terwijl het juist zo belangrijk is om ze goed te verzorgen. Om je voeten flink in de watten te leggen heb je een voetenbadje nodig mét badzout of bruisbal, een scrub(handschoen), een puimsteen voor het eelt en een lekkere voetenbalsem.

Stap 2. Voorbereiding

Nu alle spullen in huis zijn, is het tijd om te beginnen. Zet die telefoon even uit (of op stil), sluit jezelf op in de badkamer, dim het licht, steek wat (geur)kaarsen aan en zet een ontspannen muziekje op. Ready to roll!

Stap 3. Genieten maar

Gezicht
Als eerst beginnen we met het gezicht. Maak je huid eerst goed schoon. Breng vervolgens het gezichtsmasker aan en laat het 5 tot 15 minuten intrekken, afhankelijk van het gekozen gezichtsmasker. Tip: kies een maskertje die je lekker lang op je gezicht moet laten zitten ;-).

Haar
Nu het gezichtsmasker is aangebracht, kun je het haarmasker aanbrengen. Ook voor het haarmasker geldt, laat het even intrekken. Hoe langer je het laat zitten, hoe gladder en zachter jouw haar wordt.

Voeten
Vul de bak voor je voetenbadje met warm water en doe de bruisbal of badzout erbij. Zoek een lekker plek en dompel je voeten onder in het badje.

Pak er een gezellig tijdschriftje bij en leun lekker even achterover. Of sluit voor tien minuten gewoon even je ogen en geniet van de rust.

Stap 4. Aan de slag

Na het genieten is er ook wat werk aan de winkel...

Gezicht en haar
Spoel het gezichtsmasker af en het haarmasker uit. Verzorg je gezicht met fijne gezichtscrème en masseer deze met draaiende, opwaartse bewegingen in je gezicht. Gezichtsmassage heeft veel voordelen, zo bevordert het de bloedsomloop (mooie glow!), ontspant het de gezichtsspieren, neemt je huid de creme beter op en zorgt het bij regelmatig gezichtsmassage voor o.a. een stevigere huid.

Voeten
Next up: nagels knippen. Nu je voeten zijn geweekt in het badje, kun je jouw teennagels makkelijker knippen. Pas wel op dat je ze niet té kort knipt. Pak vervolgens je scrubhandschoen of -gel erbij, verwijder de dode huidcellen en maak je voetjes weer zijdezacht. Spoel je voeten na het scrubben na en droog ze af met een handdoek. Overtollig eelt kun je verwijderen met een puimsteentje. Masseer je voeten tenslotte met een lekkere balsem en lak je teennagels in een mooie kleur.

Handen
Last but not least is het de beurt aan je handen. Laat ook je handen even in een badje met badzout weken. Breng de scrub aan op je handen en wrijf voorzichtig rondjes. Doe dit zachtjes en niet te ruw! Wanneer de handen goed gescrubd zijn, spoel je ze met lauwwarm water schoon. Omdat alle dode huidcellen eraf zijn gescrubd, is het belangrijk om een vochtinbrengende crème te gebruiken om je handen te beschermen. Als de crème is ingetrokken, is het de beurt aan je nagels. Knip ze, vijl ze bij en kies een leuk zomers kleurtje om ze mee te lakken.

Lees ook:

- Dit kan je doen voor optimale ontspanning
Zo maak je zelf make-up
- Handig! Tips voor manicure thuis