Een schoner huis betekent niet alleen een gezonder huis, maar ook een gezonder lichaam. Dus, omarm het huishouden als een vorm van lichaamsbeweging en maak van elke klus een energieke workout.
Life & Living

Calorieën verbranden tijdens het huishouden: de verborgen work-out!

vrijdag, 22 maart 2024
Ben jij ook altijd op zoek naar manieren om wat extra calorieën te verbranden? En geen fan van de sportschool? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wist je namelijk dat je met het doen van huishoudelijke klusjes en schoonmaken ook heel wat calorieën kunt verbranden? Met een beetje extra inzet tijdens het schoonmaken kun je ook aan je dagelijkse dosis beweging komen. In dit artikel wordt een aantal voorbeelden gegeven hoe je calorieën kunt verbranden met verschillende huishoudelijke activiteiten.
 
Stofzuigen
Laten we beginnen met een van de meest voorkomende huishoudelijke taken: stofzuigen. Dit simpele klusje is eigenlijk een behoorlijke work-out als je er wat tempo achter zet. Met ongeveer 100 calorieën per half uur, is stofzuigen een pittige cardiotraining waarbij je je armen en benen flink aan het werk zet. Dus, doe je muziekje aan en dans wat rond terwijl je het huis schoonmaakt.
 
Dweilen
Klaar met stofzuigen? Tijd om te dweilen! Dweilen is niet alleen goed voor het schoonmaken van je vloeren, maar ook voor het verbranden van calorieën. Met ongeveer 150 calorieën per half uur, is dweilen een uitstekende wijze om je benen en billen te trainen terwijl je je huis weer laat stralen.
 
Afstoffen
Niemand houdt van stoffige meubels, toch? Dus pak die stofdoek erbij en ga aan de slag. Met ongeveer 70 calorieën per half uur, is afstoffen een makkelijke methode om je armen en bovenlichaam te trainen. En het beste van alles? Je huis ziet er meteen een stuk schoner uit!
 
Ramenzemen
Niets is zo heerlijk als schone ramen. En het goede nieuws is dat het ook een geweldige work-out kan zijn. Met ongeveer 80 calorieën per half uur is ramenzemen een goede oplossing om je armen te trainen terwijl je tegelijkertijd geniet van het uitzicht.
 
Tuinieren
Vergeet niet dat tuinieren ook een vorm van huishouden is! Of je nu onkruid wiedt, gras maait of bloemen plant, tuinieren is een perfect excuus om buiten actief te zijn en calorieën te verbranden. Met ongeveer 200 calorieën per half uur, is tuinieren een effectieve manier om je hele lichaam te trainen terwijl je geniet van de frisse buitenlucht.
 
Wassen en strijken
Ben je eenmaal klaar met het schoonmaken van je huis, dan is het tijd voor de was en de strijk. En ja, ook hierbij kun je calorieën verbranden! Met ongeveer 60 calorieën per half uur voor de was en 80 calorieën per half uur voor het strijken, is dit een uitgelezen methode om je armspieren te trainen terwijl je tegelijkertijd je kleding weer fris en kreukvrij maakt.
 
Afwassen
De afwas doen niet alleen zorgt voor schone borden en bestek, maar ook je schouders en rug traint? Door regelmatig de afwas te doen, werk je aan het verstevigen van je bovenlichaam.
 
Dus, de volgende keer dat je weer aan het schoonmaken bent, denk dan aan al die calorieën die je aan het verbranden bent. En wie weet, misschien ga je binnenkort wel fluitend door het huis, wetende dat je niet alleen een opgeruimd huis hebt, maar ook een gezondere levensstijl.