Life & Living

Inpakstress? 10x handige tips om je koffer in te pakken

vrijdag, 17 juli 2020

Het lijkt misschien eenvoudig: je koffer inpakken voor vakantie. En tóch is het elke keer weer proppen en hopen dat alles past... Of je nou een weekendje weg gaat of op strandvakantie van 3 weken. Hoe pak je je koffer of tas efficiënt in? Met onderstaande tips ga je goed georganiseerd op reis. Geen gekreukelde strandjurkjes, ontplofte zonnebrand-flessen of kwijtgeraakte oorbellen meer voor jou!

1. De tip der tips: rol je kleding!

Maak optimaal gebruik van de ruimte in je koffer door je kleding te rollen in plaats van te vouwen. Het zal je verbazen hoeveel meer er in je koffer past. Plus, met een beetje oefening rol je je kleding zo netjes, dat het er ook nog eens kreukelvrij uitkomt!

2. Pak als een pro met packing cubes

Een packing cube (pakzak) is een kleine lichtgewicht tas mét rits die vooral door backpackers gebruikt wordt om het overzicht in zo’n grote reistas te houden. Maar de zakjes zijn ook erg praktisch als je met een koffer op vakantie gaat. Doe al je sokken bij elkaar in een zak, rol je tops en t-shirtjes in een andere zak en ga zo maar door. Nooit meer je koffer overhoop halen om dat ene shirtje te vinden!

3. Check de weersvoorspellingen op de vakantiebestemming

Hé, het is ons allemaal wel eens overkomen... Want ook al heeft Mallorca in juli gemiddeld 13 uur zon per dag, ook dáár kan het regenen of wat frisser zijn. Kijk dus vooraf toch even wat de weersvoorspellingen zijn en zorg dat je in ieder geval een lange broek, jasje of lekker vestje bij je hebt.

4. Pak je tubes en flesje in huishoudfolie in

Een fles shampoo die door je hele koffer is gelekt... Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Vooral als je vliegt, komen ontplofte flessen vaker voor dan je denkt (en zou willen). Om dit te voorkomen, is er een simpel trucje: haal de dop van de fles, pak de fles (tube of pot) in met huishoudfolie en plaats vervolgens de dop er weer op. Eventueel alles nog even vastplakken met plakband en klaar is Kees!

5. Pak minder dan je denkt nodig te hebben

In de praktijk neem je altijd teveel kleding mee. En ook op vakantie heb je meestal toch je favoriete items waardoor de helft van de meegenomen garderobe misschien niet eens je koffer verlaat. Laat dus alle items in de categorie “je weet maar nooit” uit je koffer. Mocht je deze spullen toch nodig hebben, dan kun je ze vast en zeker ook op je vakantiebestemming kopen.

6. Gebruik een pillendoosje voor oorbellen, ringen en kleine kettinkjes

Om te voorkomen dat je maar 1 oorbel terug kunt vinden in je toilettas (en als je geen zin hebt om de hele vakantie met 1 oorbel een fashion statement te maken), stop je kleine sieraden in de vakjes van een pillendoosje.

7. De koffer komt later

Gooi niet alles wat je denkt nodig te hebben klakkeloos in je koffer. Verzamel eerst al je spullen op bed, voordat je het in je koffer doet. Zo kun je nog eens goed kijken wat je daadwerkelijk meeneemt en of je eventueel items weg kunt laten.

8. Houd je koffer schoon met een plastic of papieren badmuts

Doe een plastic badmuts om de schoenzolen die je gaat inpakken. Waarom? Zo voorkom je dat schoenen vieze vlekken of wegen op je kleding achterlaten en bovendien blijft je kleding zo lekker fris.

9. Laat wat ruimte in je koffer vrij voor souvenirs

Jammer als je die leuke aardewerken kommetjes of mooie tas op dat avondmarktje moet laten staan omdat je koffer al overvol is. En heb je de souvenirs al gekocht, dan is het natuurlijk helemaal zonde als je op het vliegveld flink moet bijbetalen voor de extra spullen.

10. Maak je vooral geen zorgen!

Voor alles is op een oplossing! Zolang je niet 3 weken de jungle of de de bergen in gaat, kan je vergeten spullen over het algemeen overal wel kopen. Dus ook leuke jurkjes voor een onverwacht avondje uit!