Life & Living

Haal alles uit je stedentrip!

maandag, 9 september 2019

Dit jaar is het thema van de Huishoudbeurs Wanderlust. Niet gek dus dat we de komende tijd alvast leuke reistips met je delen! En al die leuke tips over bestemmingen in binnen- en buitenland die maken we samen met Time to Momo!

In deze eerste blog tippen we 5 leuke stedentrips voor het najaar. Extra leuk, je kunt ook nog een digitale reisroute naar keuze ontvangen…

Valencia

Valencia is eigenlijk in ieder jaargetijde een mooie stad om te bezoeken en daarom ook zeker een van onze favorieten! Als je in het najaar gaat, zijn er veel minder toeristen en is de temperatuur nog steeds aangenaam. Het kan zo nog 24 graden worden, prima temperatuurtje dus om genoeg leuke dingen te doen in de stad en omgeving.

In het natuurgebied Albufera, nog geen half uur van de stad vandaan, wordt in september en oktober de rijst geoogst. Hier vlakbij, in het dorp Puerto de Catarroja, wordt op 23 september het Fiesta de la Siega (oogstfeest) gehouden. Hieromheen worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals een proeverij van rijstgerechten, goede livemuziek en nog veel meer. Ook vindt op 9 oktober de Día de Comunidad Velencia plaats. Op deze dag vieren de Valencianen dat in 1238 koning Jaim I samen met zijn leger Valencia binnenviel en de stad heeft veroverd op de Moren. Dit wordt gevierd met optochten, vuurwerk, veel dans en muziek.

Local Fleur geeft nog meer tips over Valencia!

Brussel

Brussel is super tof! Of je nu komt om een van de vele musea te bezoeken, te shoppen in de mooiste boetieks, heel veel verschillende Belgische biertjes te proeven of de prachtig architectuur te bewonderen, in Brussel kan het het allemaal! Ook worden er het hele jaar door verschillende kunst- en muziekfestivals georganiseerd en zijn er verschillende cinema’s met leuke programmering. Ontdek de hippe en bijzondere wijken in Brussel vol met fijne restaurants en een rijke geschiedenis. In oktober vindt het Foodfestival Eat! plaats. Er wordt dan een groot openluchtrestaurant geopend in het Warandepark waar Brusselse chefs elke dag een typisch gerecht maken van hun eigen restaurants. Je kunt hier een lunch (€19), diner (€29) en een wine (€16) pass kopen waarmee je de verschillende gerechten en wijnen kunt proberen!

Local Jill geeft nog meer tips over Brussel!

Malaga

Je zou kunnen zeggen dat Málaga het allemaal heeft! Zon, strand, cultuur, kunst, boetiekjes, lekker eten en drinken, een historisch centrum en ook belangrijk: vrolijke locals. In een milde herfst leent deze kuststad zich er goed voor om lekker door de straten te slenteren langs bekende en minder bekende plekken. Een bezoek aan het Alcazaba-fort en de kathedraal mag je zeker niet overslaan. Maar de hotspots waar de locals vaak hun dagelijkse kopje koffie en portie churros halen zij ook zeker een bezoekje waard.

Het Malaga Jazz Festival vindt jaarlijks in november plaats midden in de stad. Er is een hoofdpodium in het Teatro Cervantes en in de rest van de stad zijn kleinere podia verspreid waar je nog meer kan zien en horen. Natuurlijk is er nog veel meer te doen in Málaga zoals het bezoeken van de mooie musea of een dagje lekker naar de hammam!

Local Clariska geeft nog meer tips over Malaga!

Wenen

Met zijn vele parken en goede infrastructuur is Wenen uitgeroepen tot ’s werelds meest leefbare stad. Waarom wij vooral van Wenen houden is omdat het echt een stad van uitersten is: van street tot chique. Van klassiek tot modern, van keizerlijk tot volks en met invloeden uit oost en west. In de wijken die grenzen aan de ring vind je de bijzondere boetieks van lokale designers en hippe restaurants en cafés.

Als de echte hitte in het najaar de stad is uitgetrokken, zijn de meeste toeristen ook wel een beetje weg en zakken de prijzen van hotels ook weer wat. Ook is er meer dan genoeg te doen! Zo heb je de Lange Nacht der Museen op 5 oktober. Met een ticket van maar € 15 kan je ruim 700 musea en culturele instellingen bezoeken door heel Oostenrijk. Het Weense filmfestival Viennale vindt ook weer plaats eind oktober.

Local Lotte geeft nog meer tips over Wenen!

Den Haag

Op zoek naar een stedentrip niet ver van huis? Denk dan eens aan Den Haag. Deze mooie stad achter de duinen staat vooral bekend om de koninklijke paleizen en het Binnenhof. Wat velen vergeten is dat Den Haag ook juist kunstzinnig, creatief en muzikaal is! Naast de bekende activiteiten zoals het Gemeentemuseum, het GEM, Panorama Mesdag en het Mauritshuis zijn er tientallen galeries op het Noordeinde te vinden, ìeder met hun eigen stijl en stroming. Als je opzoek bent naar design en kleding van kleinere merken kan je terecht in het Zeeheldenkwartier. Lekker uitwaaien kan natuurlijk op het strand.

Ook in het najaar vinden er genoeg leuke evenementen plaats! Zo heb je bijvoorbeeld het unieke festival Crossing Border dat als sinds 1933 plaatsvindt in Den Haag en inmiddels aan het uitgroeien is tot één van de meest progressieve, internationale festivals op het gebied van literatuur en muziek in Europa. Onderhand treden er meer dan honderd muzikanten, internationale auteurs, theatermakers en kunstenaars op.

Local Lorraine geeft nog meer tips over Den Haag!

Bij Time to momo delen lokale auteurs uit liefde voor hún stad alleen de echte highlights met je in de populaire stedengidsen en online. Zo sla je de drukke dertien-in-een-dozijn-winkelstraten over en wandel je naar de leukste adressen waar de locals zelf graag komen. Geniet van elke seconde en haal alles uit je stedentrip.