DIY

5x geld als origineel cadeau

maandag, 28 mei 2018

Of het nou een verjaardag, huwelijksfeest of examenfeestje is… Het liefst geef je het feestbeest natuurlijk een origineel cadeau waar diegene heel blij mee is. Maar wat nou als je echt even geen idee hebt wat te geven, of als de persoon in kwestie zélf om geld vraagt… Hoewel natuurlijk een makkelijk cadeau, is het niet altijd even spannend om te geven. Maar daar hebben wij een oplossing voor! De jarige of geslaagde zal zeker verrast zijn.

Idee #1 Geldballon

Simpel en super leuk! Rol briefgeld op en stop ze in een doorzichtige ballon (voor een extra feesteffect met confetti!) voordat je deze opblaast. Nóg leuker om de ballon met helium te vullen, maar dat is natuurlijk niet voor iedereen haalbaar.

https://sugarandcharm.com/2012/05/money-balloons.html?section-1

Idee #2 Surprise bonbon-box

Koop een doosje met bonbons, haal de bonbons (of een paar) er uit en vervang deze door muntjes of rolletjes briefgeld. Verpak vervolgens in mooi cellofaanpapier en je hebt een origineel geld cadeau! En wat je met de overige bonbons doet… Dat mag je lekker zelf (w)eten!

https://herbs-and-chocolate.de/2016/12/pralines-monnaies-geldgeschenk-kreativ-verpacken.html

Idee #3 Om in te lijsten

Grappig effect en makkelijk te maken. Zorg dat je een fotolijst, stevig papier, dubbelzijdig-tape en genoeg muntgeld hebt en je kan aan de slag! Plak de muntjes op het papier (misschien wel in hartvorm?), zorg dat ze goed vastzitten en plaats het papier voorzichtig in de lijst. Geld is nog nooit zo kunstig geweest!

http://kreativliste.de/geldgeschenk-muenzen-hochzeit/

Idee #4 Om van te snoepen

Verberg het geld tussen het favoriete snoep van de gelukkige. Dat wordt smullen! Wat heb je nodig? Een lege (schone) jampot of mason-jar, stevig papier en snoep. Maak een rolletje van het papier en plak dit met plakband vast. Plaats het middenin de jampot en vul de pot eromheen met snoep. Het geld doe je in het rolletje middenin de pot. Draai de deksel erop, eventueel nog een leuk lintje er om heen en je hebt een lekker en origineel geldcadeau!

 

https://myhomebasedlife.com/hidden-gift-jars/

Idee #5 Geldtuintje

Leuk cadeau voor iemand met groene vingers! Koop een kleine plant, of misschien wel een basilicum- of muntplantje, steek aan beide kanten een eetstokje in de pot, span een touwtje tussen de stokjes en knip er met kleine knijpertjes geld aan. Ook leuk om muntjes en briefgeld af te wisselen.

https://nl.pinterest.com/pin/426364289705124983/